isbul.net

Doğalgaz ve Boru Hatları Teknolojisi (MYO) Bölümü

Doğalgaz ve Boru Hatları Teknolojisi (MYO) Bölümü Nedir?

Üniversite tercihleri yapılırken doğalgaz ve boru hatları teknolojisi (MYO) bölümünü seçmek isteyen öğrenciler ön lisans programı olarak tercih listelerine ekleyebilirler. Yenilenemez enerji çeşitleri arasında olan doğalgaz enerjisinin oluşumunda kullanılan tüm teknolojiler hakkında bilgi sahibi olmak adına eğitim verilir. Doğalgaz enerjisinin doğru kullanımı için öğrenci yetiştiren bu bölüm için enerji alanına meraklı olmak önemlidir.

Doğalgaz ve Boru Hatları Teknolojisi (MYO) Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

2 yıl süresince eğitim verilen doğalgaz ve boru hatları teknolojisi (MYO) bölümünde 120 AKTS puana sahip olmaları mezuniyet adına zorunludur. Mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler diploma almaya hak kazanırlar.

Doğalgaz ve Boru Hatları Teknolojisi (MYO) Bölümü Dersleri Nelerdir?

Üniversite tercihlerinde doğalgaz ve boru hatları teknolojisini yazmaları halinde bölüme özel ders görüşecektir. Bu kapsamlı dersler, mezuniyet zamanına kadar 2 yıl yani 4 yarıyıl olarak verilecektir.

Dersler;

  • Isı ve kültür transferi dersi
  • Boru kaynakçılık dersi
  • Doğalgaz tesisatı dersi
  • Teknik resim dersi
  • Doğalgaz dağıtım hatları dersi
  • Isıtma sistemleri dersi
  • Malzeme teknolojisi dersi
  • Termodinamik dersi
  • Fizik dersi
  • Mesleki matematik dersi

Bu derslerden 2 yıl süresince sorumlu olacak olan öğrenciler, bu konuda detaylı bilgiye sahip olacaklar. Bu bölümü ön lisans programı olarak bitirdikten sonra öğrenciler DGS sınavı ile 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilirler. Bu programlar; Makine Mühendisliği, Enerji Yönetimi, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği gibi 4 yıllık alanlardır.

Doğalgaz ve Boru Hatları Teknolojisi (MYO) Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

2 yıllık doğalgaz ve boru hatları teknolojisi (MYO) bölümünü tamamlayan öğrenciler mezuniyet sonrası; cihaz bakım onarım, müşteri bilgilendirme, tesisat döşemesi gibi alanlarda çalışmalar yapar. Doğalgaz günümüzde her konutta ve alanda kullanılmaktadır. Birçok sanayi sektörü ve diğer kurumlar doğalgaz tesisatının kurulmasını isteyebilir. Bu konuda işinin uzmanları tarafından bu çalışmaların yürütülmesi sağlanır. Alanında uzman olan herkesin bu anlamda ihtiyaç duyacağı bölüm için mezunlara fazlasıyla iş düşer.

Doğalgaz ve Boru Hatları Teknolojisi (MYO) Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bölüm mezunları özel sektörde çalışmalar yapabileceği gibi kamu kurumlarında da memur olarak çalışabilmektedir. KPSS sınavına giriş yaparak özel niteliklerde aranan şartlara haiz olan doğalgaz ve boru hattı teknolojisi mezunları bu alanda kamu kurumlarına memur olarak atanabilir. Enerji kuruluşlarında, tesisat firmalarında ihtiyaç duyulan bir teknoloji meslek dalı olup, iş imkânı oldukça fazladır.


İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi