isbul.net

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Nedir?

Acil yardım ve afet yönetimi yaşanacak doğal afetlerde ya da felaketlerde insan sağlığı için ekipler kurarlar. Bu ekipler her ülke için aşırı önem taşır. Bu bölümün amacı afet yaşanmadan önce insanları bilgilendirmek, ekipler arasında planlamalar yapmak ve afet anında planlı çalışmaktır. Bu işi yapabilmek için lider ruhlu, soğukkanlı, ekip ile birlikte çalışabilecek, planlı ve disiplinli olmak gerekli.

Acil Yardım Ve Afet Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Acil yardım ve afet yönetimi bölümü ülkemizde birçok üniversitede verilen 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölümden mezun olmak için 240 AKTS hakkını doldurmuş ve diğer şartları yerine getirmiş olmak gerekiyor. Mezuniyet şartlarından biri bile yerine getirilmezse mezun olunamıyor.

Acil Yardım Ve Afet Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Acil yardım ve afet yönetimi tercih etmeyi düşünüyorsanız dersler hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

  • Arama ve Kurtarma Becerileri,
  • Yönetim ve Organizasyon,
  • Farmakoloji,
  • Acil Servis Araçları Eğitimi,
  • Afet ve Acil Durum Yönetimi,
  • Travma ve Resüsitasyon,
  • Afetlerde Salgın Hastalıklar,
  • Afet ve Acil Durum Planlaması,
  • Afetlerde İnsan Kaynakları Yönetimi,
  • Afet ve Acil Durum Mevzuatı gibi dersler sayesinde afet öncesinde ve sonrasında bilgi sahibi olmanız için dersler verilmektedir.

Dersler sadece bunlar ile sınırlı değil daha birçok ders var. Tüm bu dersleri 8 yarıyıl içinde başarılı bir şekilde vererek acil yardım ve afet yönetimi lisans diploması sahibi olabilirsiniz. Bu bölümden mezun olduktan sonra acil yardım ve afet yönetimi uzmanı unvanını alırsınız.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Mezunu Ne İş Yapar?

Almış oldukları eğitim doğrultusunda planlama, organizasyon, saha çalışması, malzeme kontrolü gibi işleri başarı ile yerine getirirler. İş bulmak için sivil toplum kuruluşlarına ya da devlete müracaat etmek gerekir. Devlette işe girebilmek için KPSS sınavında yeterli puanı almanız gerekir.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Kimler İçindir?

Bu bölümü kazanamadıysanız eğer DGS sınavı hangi bölümlerden bu bölüme geçiş yapabileceğinizi araştırabilirsiniz. Bu işi yapmak istiyorsanız sağlık sorunlarınızın olmaması gerekiyor. Özellikle panik atak, kalp sorunları, nefes sorunları sizi tehlikeye sokar. Başka insanların hayatını kurtarabilmeniz için sizin hem zihinsel hem de bedensel olarak güçlü, yeterli olmanız gerekiyor. Zaten eğitim alırken size pratik eğitim de verecekleri için az da olsa heyecanınız azalacaktır. Bu mesleği yapabilmek için sevmek gerekli başka nedenler işinize kötü yansır.

İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi