isbul.net

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Nedir?

Binlerce yıl önce yaşamış olan uygarlıklar ya da henüz aydınlatılmamış her şey adına Arkeoloji ve Sanat Tarihi çalışmaları söz konusudur. Üniversiteler bünyesinde eğitim verilen Arkeoloji ve Sanat Tarihi öğretim programları dahilinde uygulamalı yaklaşımlardan yararlanarak kültürel miras yönetimi, sanat ve görsel kültür tarihi, miras tarihi ve müze çalışmalarına yönelik öğretileri içerir. Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü dahilinde birçok öğrenci çalışmalar yürütebilmektedir.

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Üniversiteler fakülteleri içerisinde yer alan Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Sözel puanla yerleşilen bu bölümde başarı kriterlerinin sağlanması ile mezuniyet mümkündür.

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Dersler anlamında eskiye yönelik birçok konuyu içeren dersler söz konusudur. Arkeoloji ve Sanat Tarihi öğrencileri öğretim gördükleri yerde şu dersleri görürler:

  • Eski Yunanlar ve Romalılar
  • Osmanlıca,
  • Mimari Çizim,
  • Görsel Kültürün Anlaşılması,
  • Eski Yakın Doğu Sanatı ve Arkeolojisi,
  • Osmanlı Dönemi Sanatı ve Arkeolojisi,
  • Eski Mısır Sanatı ve Arkeolojisi,
  • Anadolu Arkeolojisi,
  • Sanat Tarihi ve Görsel Kültür,
  • Geç Antik Çağ ve Bizans Uygarlıkları,
  • Müzecilik Çalışmaları,

Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü öğrencilerinin aldığı öğretim programı dahilinde değişken ders programlarına dahil olabilmektedir.

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Geçmişi aydınlatmak ve sanata dair konularda alışkanlıkları değerlendirip araştırma dahilinde meraklılarıyla buluşturur. Bu bölümden mezun olan öğrenciler meraklılar için kaynak oluşturacak veriler ışığında çalışmalar yürütürler.

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünden mezun olan kişiler birçok alanda iş imkanına sahiptir. Bu alandaki kişiler için sunulan en büyük avantajlardan birisi formasyon eğitimi dahilinde okullarda tarih öğretmeni olarak görev yapabilmeleridir.

Ayrıca bu bölüm mezunu kişiler çeşitli alanlarda uzmanlaşma şeklinde bir eğitim görürler. Bu kapsamda akademik olarak ilerlemeleri düşünüldüğünde ilerleme imkanları bulunmaktadır. Yüksek lisans programı dahilinde başlayan akademik serüveni ilerleterek bir üniversite hocaları mümkündür. Yeni bir bölüm olması dahilinde gelişime yönelik unsurları bünyesinde barındırır.

Alanda çalışmaların ve hocaların az olması durumu da akademik anlamda hoca ihtiyacını ortaya çıkartır. Bölüm mezunları aynı zamanda tarihi aydınlatmak adına kazı alanlarında bulunmak, kazı çalışmalarında yer almak gibi görevlerde olabilirler. Ayrıca sergi ve müzeler adına çalışma imkanları da bulunmaktadır.

İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi