isbul.net

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü Nedir?

Üniversitelerin bu bölümü deniz taşımacılığı alanında işletme ve yönetim konusunda profesyonel personeller yetiştirmektedir. Deniz işletmeciliği ve yönetimi bölümünde öğrenciler çalıştıkları işletmelerde malzeme, para ve insan gücünün en verimli şekilde kullanılması amacıyla eğitilirler. Mezun olan öğrenciler gemi yönetimi, finansmanı, hukuku ve tedarik zinciri gibi küresel denizcilik hakkında tüm bilgilere sahip olurlar.

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Lise sonrası girilen sınavlarda eşit ağırlık puan ortalamasına göre öğrenci alınan deniz işletmeciliği ve yönetimi eğitim süresi 4 yıldır. Bu süre sonunda öğrencilerin 8 dönem boyunca not ortalamalarının yüksek olması durumunda diplomalarını alırlar. Ders konuları biraz çaba gösterenler için basit olan bu bölümde not ortalaması düşük olanların eğitim süreleri 1 yıl daha uzamaktadır.

Deniz İşletmeciği ve Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Girdikleri sınav sonrası tercihlerini bu bölümden yapan öğrenciler aşağıda belirtilen dersleri görerek 4 yılın sonunda kalifiye personel olarak eğitimlerini tamamlarlar.

Dersler;

  • İktisat
  • İşletme
  • Gemicilik
  • Deniz işletmeciliği
  • Deniz işletme ekonomisi
  • Seyir
  • Yönetim ve organizasyon
  • Deniz Hukuku
  • Denizde haberleşme
  • Uluslararası lojistik
  • Deniz taşımacılığı

Deniz ticaret hukuku

Deniz üzerinde yapılacak olan tüm yönetimsel bilgilerin verdiği bu ders programını tam olarak benimseyen öğrenciler mezuniyet sonrası kolaylıkla iş bulabilirler.

Deniz İşletmeleri ve Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bu bölüm mezunlarının firmalar tarafından işe alınmalarının sebebi deniz üzerinde gerçekleştirilen faaliyetlerin düzenli olarak yürütülmesidir. Ayrıca bu bölümden mezun olanlardan bu faaliyetlerde ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal sorunu veya diğer problemleri kısa sürede çözmeleri de beklenmektedir.

Deniz İşletmeleri Yönetimi Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Üniversitelerin bu bölümünü başarıyla bitirerek mezun olmayı başaran öğrencilerin iş hayatında birçok seçeneği bulunmaktadır. Bu bölüm mezunları için genellikle insanların akıllarına gemilere binip uzun süre seyahat yapılacağı anlaşılsa da bu bölümün bir de kamu kurumları bölümü vardır. Ulaştırma bakanlığı bünyesine KPSS sınavıyla her yıl alımı olan bu bölümden mezun olup devlet elinde çalışmakta mümkündür.

Özel sektörde ise çok sayıda ulusal veya uluslararası lojistik firması da mutlaka bünyelerinde bu bölüm mezunlarını istihdam ederler. Gemi yapım şirketleri ve limanlarda deniz işletmeciliği ve yönetimi mezunları iş alanları arasındadır. Bu bölümden mezun olanların çalışma alanlarını daha kaliteli duruma getirmek için mutlaka yabancı dil bilgilerini geliştirmeleri gerekmektedir. İyi bir yabancı dil sahibi mezunlar özellikle uluslararası lojistik firmaları tarafından tercih edilmektedir.

İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi