isbul.net

Güzel Sanatlar Bölümü

Güzel Sanatlar Bölümü Nedir?

Üniversitelerde en fazla merak edilen bölümlerden olan güzel sanatlar eğitim verdiği öğrencileri sanata, ülkeye ve Dünyaya faydalı olacak kişiler olarak yetiştirmektedir. Sanatsal bakış açısına sahip ve yaratıcı öğrencilerden oluşan bu bölüme özel yetenek sınavıyla giriş yapılmaktadır. Türkiye'de hemen her il de farklı üniversitelerde bulunan bu bölümde okumak isteyenlerin TYT sınavlarında belirlenen barajları geçmeleri gerekmektedir. Mezun olunduktan sonra birçok alanda kariyer planlaması yapılan bu bölüm ülkemizin sanatçılarından bir çoğuna da eğitim vermektedir.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

 Mezunlarıyla Türkiye sanatına yön veren güzel sanatlar eğitim süresi 4 yıldır. Lisans programı olarak sunulan bu bölümden mezun olmanın şartı 240 AKTS'yi doldurmak ve genel şartları tamamlamaktır. Bu süre sonunda diploma almayı başaran öğrencileri iş hayatında artık güzel sanatlar eğitmeni unvanına sahip olurlar.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Eğitim süresi boyunca öğrencilere eğitim, sanat tarihi ve genel iletişim derslerinin öğretildiği bu bölümde 8 dönemlik ders programı uygulanmaktadır. Alınan faydalı ve detaylı eğitimlerle öğrenciler geleceğe hazırlanır. Uygulamalı derslerinde görüldüğü güzel sanatlar da işlenen ders programı şu şekildedir ;

 Temel tasarım,

 Desen,

 Sanat tarihi,

 Eğitimde araştırma yöntemleri,

 Çocuğun sanatsal gelişimi,

 Görsel sanatlar öğretim programları,

 Eğitim psikolojisi ve sosyolojisi,

 Ölçme ve değerlendirme,

 Sınıf yönetimi,

 Bu dersler dışında bölümde farklı ders seçenekleri de bulunmaktadır. Daha detaylı ders listesine üniversitelerin güzel sanatlar bölümlerinden ulaşılmaktadır. Seçmeli ders tercihinin de bulunduğu bu bölümde öğrenciler farklı bölümlerden de dersler alabilirler. Öğrenilen derslerin tamamı sanatla iç içe olmayı amaçlayan bu bölüm ülkemizdeki sanatın temel yapı taşlarını oluşturmaktadır.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

 Bu bölüm mezunları aldıkları diplomalarının ardından okul hayatlarında aldıkları eğitimleri ve kazandıkları deneyimleri iş hayatlarına aktarırlar. İş alanlarında en uygun sanat programlarını hazırlama görevi verilen bu kişilerin temel görevleri arasında eğitim verdiği kişilere sanat sevgisi ve sanat bakış açısı kazandırmak vardır. 

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bu bölümü 8 ders dönemi sonunda başarıyla tamamlayan kişiler KPSS şartıyla devlet çatısı altında veya özel birçok kuruluşta çalışabilirler. Özel eğitim kurumları, özel ders ve sanat konusunda danışmanlıkta yapabilen bu bölüm mezunları iş alanlarına renk getirmesiyle bilinirler. Ayrıca bu bölümden mezun olanlar alanlarına göre halk eğitim bünyesinde çeşitli kurslar açarak da çocuklara yeni yetenekler kazandırabilirler. 

İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi