isbul.net

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Nedir?

Özellikle büyük şirket ve firmaların ihtiyaçlarından dolayı, halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü çok fazla tercih edilmektedir. E-ticaretin artması ile bölümün önemi de artmaktadır.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Ön lisans ve lisans eğitimleri olan halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünün süreleri de eğitimlere göre değişmektedir. Ön lisans eğitimi (meslek yüksekokulu) iki yıl, lisans eğitimi (iletişim fakültelerinde) ise dört yıldır.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Dersleri Nelerdir?

Dört yıllık halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü, ön lisans eğitimine nazaran çok daha fazla dersi kapsamaktadır.

Bunlar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Birinci yarıyıl dersleri: temel bilgi teknolojileri, halkla ilişkiler, hukukun temel kavramları, iletişime giriş, siyaset bilimi, sosyoloji ve yabancı dil.
  • İkinci yarıyıl dersleri: anayasa hukuku, temel bilgi teknolojileri, iletişim kuramları, iletişim tarihi ve sosyolojisi, kişiler arası iletişim, sözlü iletişim ve hitabet ve yabancı dil.
  • Üçüncü yarıyıl dersleri: davranış bilimleri, iktisada giriş, istatistiğe giriş, işletme bilimlerine giriş, yönetim ve organizasyon, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi ile Türk dili.
  • Dördüncü yarıyıl dersleri: halkla ilişkilerde strateji ve planlama, kültürler arası iletişim, örgütsel iletişim, pazarlama iletişimi, sosyal bilimlerde araştırma yöntemleri, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi ile Türk dili.
  • Beşinci yarıyıl dersleri: halkla ilişkiler kampanyaları, halkla ilişkiler yazarlığı, ikna ve ikna psikolojisi, iletişimde hedef kitle, insan kaynakları yönetimi ve pazarlama araştırması.
  • Altıncı yarıyıl dersleri: halkla ilişkilerde uygulama teknikleri, iletişim hukuku, kriz yönetimi, kurumsal iletişim yönetimi, sponsorluk ve tüketici davranışları.
  • Yedinci yarıyıl dersleri: çalışma ilişkileri ve etik, işletmelerde performans yönetimi, siyasal iletişim, reklam ve reklam yazarlığı ile turizm ve tanıtım.
  • Sekizinci yarıyıl dersleri: ekip çalışması ve liderlik, marka yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, reklam kampanyaları ve reklamcılık uygulamaları ile uluslararası halkla ilişkiler.

İki yıllık ön lisans eğitiminde ise; halkla ilişkiler uygulama teknikleri, bütünleşik pazarlama iletişimi, halkla ilişkiler uygulamaları ve örnek olaylar ve kurumsal sosyal sorumluluk gibi dersler görülmektedir. Ön lisans eğitimini tamamlayanlar, dört yıllık bölümlere yatay geçiş yapabilmektedir.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bu bölümün amacı, markalar ile halk arasında düzgün ve uygun iletişimin kurulmasıdır. Bölümden mezun olanlar halkla ilişkiler ve tanıtım müdürü veya sorumlusu olarak görev yapabilmektedir.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünden mezun olanlar için, değişik sektörlerde iş olanakları mevcuttur. Bu sektörlerin başlıcaları; reklam ajansları, dijital reklam ajansları, tanıtım şirketleri, prodüksiyon şirketleri, siyasi partiler, spor kulüpleri ve pazarlama şirketleridir.



İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi