isbul.net

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü Nedir?

Tercih süreçlerinin başlayacak olması ve seçilecek olan bölümün iş hayatını belirleyecek olmasına bağlı olarak çeşitli araştırmalar yapılır. Tercih yapacak olan bireylerin, ilgi duydukları çeşitli alanlara ait bölümler hakkında bilgi almaları ve bu bilgilere göre tercih yapmaları oldukça önemlidir. Bu ilgi duyulan alanlardan bir tanesi havacılık elektrik ve elektroniği olmakla birlikte, bu bölümle alakalı olarak bilinmesi gereken farklı durumlar söz konusudur. Bu bölümde okuyan bireylerin başarıyla tamamlaması gereken öğretim süresinin kaç sene olduğu, alınması gereken zorunlu ve seçmeli dersler ve iş olanaklarının neler olduğu bilinmelidir.

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Eğitim süresi, ders içeriklerine ve uygulamalı derslerin yoğunluğuna bağlı olarak belirlenen bir durumdur. Aynı şekilde havacılık elektrik ve elektroniği bölümünde de eğitim süresi içeriğe bağlı olarak belirlenir. Bölüm içerisinde uygulamalı eğitimlerin zorunlu olması, alınması gereken ders sayısının fazla olmasına bağlı olarak; dört yıllık bir lisans eğitimi zorunludur. Ancak derslerde gösterilecek olan başarıya bağlı olarak yılsonu ortalaması yüksek veya düşük olabilir.

Yüksek ortalama sağlandığında, sistem tarafından belirli miktarda üstten ders alma imkanı sağlanır. Bu şekilde okulun daha kısa sürede tamamlanması sağlanabilir. Benzer şekilde yılsonu ortalamasının düşük olmasına bağlı olarak, daha geç sürede öğrenim hayatı tamamlanabilir. Bu konuda bilinmesi gereken önemli ayrım ise; uygulamalı derslerin tamamlanmasının zorunlu olduğudur. Teorik eğitim dersleri tamamlansa ve uygulama dersleri kalsa, öğrenim süresi dört yılda tamamlanacaktır.

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölüm içerisinde alınacak olan dersler, lisans eğitim programına belirli kredi tutarlarına sahip olacak şekilde dağıtılır.

Bu bölüm kapsamında alınması gereken dersler ise şu şekildedir:

  • Havacılık düzenlemeleri
  • Elektrik temelleri
  • Hava aracı elektronik gösterge sistemleri
  • Sayısal veri iletimi
  • Elektronik esasları
  • Bordo aletleri
  • Abiyonik sistemler bakım ve uygulamaları
  • Hava aracı elektromanyetik sistemleri

Gibi dersler zorunlu olarak alınması gereken derslerdir.

Ayrıca, havacılık elektrik ve elektroniği bölümünde seçmeli olarak; Türk dili, inkılap ve İngilizce dersleri de alınır.

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bu bölümden mezun olan bireyler; uçaklarda motor ve çeşitli elektronik kısımlar için çalışan olabilir. Ayrıca, çeşitli hava araçları için; yapım, bakım ve çalıştırma gibi alanlarda da çalışabilirler.

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Mezun olduktan sonra sağlanacak en büyük iş olanağı, havacılık alanında çalışma olanağıdır. Bunun yanı sıra, tasarım alanında çalışma olanağı da sağlanır.

İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi