isbul.net

Nanobilim ve Nanoteknolojisi Bölümü

Nanobilim ve Nanoteknolojisi Bölümü Nedir?

Nano, başına eklendiği birimlerin trilyonda birini ifade eder. Nanobilim ve Nanoteknoloji bölümü maddenin en küçük yapı taşları üzerine araştırmalar yapan bilim dalıdır. Amaçları bilimi ve teknolojiyi en iyi ve uygun şekilde kullanan insanları topluma kazandırmaktır. Bu adaylar sorumlu, disiplin sahibi, sayısal yeteneği ve ilgisi olan, problem çözmekte başarılı, laboratuvar ortamlarında çalışabilecek kişiler olmalıdır. Bilgisayar programlama, fizik, cebirsel ifadelere ilgi duyan kimseler bu bölümü seçebilirler.

Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümünün Eğitim Süresi Nanobilim ve Nanoteknoloji oldukça emek isteyen ve karşılığının alınmasının yıllar sürdüğü bir bölüm olmakla birlikte eğitim süresi 4 yıldır. Bölümden mezun olmanın başarılı olması karşılığında mezunlar ‘‘Nanobilim ve Nanoteknoloji Lisans Diplomasını’’ elde etme hakkına sahip olacaklardır.

Bölüm Dersleri Nelerdir?

Bölümün Dersleri Nanobilim ve Nanoteknoloji bölümünün dersleri oldukça yoğun ve ağırdır fakat kişinin her bölümde olduğu gibi sevip ilgi duymasına bağlıdır. Kişiler Endüstriyel Malzemeler ve Üretim Süreçleri Laboratuvarı ve Üretim Metotları gibi dersler görürler. Bu dersler kişiyi geliştirmeye ve bilginin kaynağını öğretme, pratiğe geçirme gibi amaçlara sahiptir.

Derslerin aradıkları yetenekler şunlardır:

  • Sayısala ilgi duyulması,
  • Araştırmayı seven bir yapının olması,
  • Titiz çalışılması.

Bu yeteneklerin sizi diğerlerinden üstün yapacağını, derslerinizde başarı getireceğini bilmelisiniz. Her zaman aynı başarıda ilerleyemeyebilirsiniz ama başarabilirsiniz.

Mezunlar Ne İş Yapar?

Bölüm mezunları başarılı bir şekilde mezun olduklarında üretim, tasarım, proje maliyet analizi, malzeme tedariki gibi konularda kendilerine iş bulabilirler. Yurt dışında varolan ortaklarla aynı proje içerisinde çalışma imkanı bulabilirler. Yeteneklerini geliştirmek istedikleri takdirde bundan vazgeçmemeli ve her fırsatı kollamalılardır.

Mezunların İş Olanakları

Mezunların iş olanakları oldukça fazladır. Kişi kendisinin seçtiği bir kurumda maddenin yapı taşı ile ilgilenen ve kullanan hemen hemen her şirkette çalışma imkanını elde edebilir. Teknoloji bilindiği üzere pahalı bir sektördür dolayısıyla yeterli maliyeti karşıladığında kendi yönettiği şirkette bu tarz işleri yapabilmesi mümkündür. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta son zamanlarda bu bölüme olan yoğun ilgidir. Bir yerde yoğun talep varsa rekabet ortamına da hazırlıklı olmalı ve sizi ön plana çıkartabilecek yeteneklerinizi sergilemelisiniz. Aksi takdirde bölümün getirdiklerini yapamayacak ve diğerlerinden daha yaratıcı gözükemeyeceksiniz.

Mezunlar Hangi Karakterde Olmalı?

Öncelikle sabrın her şeyin başında geldiğini hatırlatmalıyız. Bu noktada düzenli ve disiplinli çalışabilmeniz için büyük bir sabra ve bölümü seviyor olmanıza ihtiyaç var. Bunlara benzer ilgi alanlarınızın oluştuğunu ya da bu bölüm sayesinde oluşabileceğini düşünüyorsanız artık hazırsınız demektir.

İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi