isbul.net

Plastik Sanatlar Bölümü

Plastik Sanatlar Bölümü Nedir?

Bu bölümde öğrencilere kalıplama yöntemiyle plastiklerin heykel ve sanat gibi sanat formlarına dönüştürme eğitimleri verilmektedir. Bu eğitimi almak isteyen öğrencilerin meraklı ve çalışkan olmaları bu işi başarıyla yapmalarını sağlayacaktır. Temelinde plastiklerin sanata dönüştürülmesi olan plastik sanatları bölümünde farklı sanatsal faaliyetlerde yapılmaktadır. Eğitimi verilen derslerle donanımlı öğrencilerin iş hayatına atılmalarını sağlayan bu bölüm güzel sanatlar fakültesi içerisinde yer almaktadır. Hemen her üniversitede bulunan bu bölüm mezunları için sunulan iş olanakları da fazladır.

Plastik Sanatları Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Eğitim süresi 4 yıl ve 8 dönemden oluşan plastik sanatlar öğrencilerini özel yetenek sınavıyla almaktadır. Her üniversitenin kendi bünyesinde yaptıkları bu özel yetenek sınavlarını başarıyla geçenler bu bölümü okumaya hak kazanırlar. Bu sınav sürelerini kaçırmak istemeyenlerin üniversite web adreslerinden yapılacak duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. Eğitim hayatını dönem kaybı yaşamadan bitirmek isteyenlerin üniversiteler tarafından belirlenen not ortalamasını yakalamaları çok önemlidir.

Plastik Sanatlar Bölümü Dersleri Nelerdir?

Üniversite giriş sınavlarının TYT puan türü ve özel yetenek sınavıyla alım yapan plastik sanatlar da okumak isteyenlerin aşağıdaki dersleri başarıyla tamamlamaları gerekmektedir;

  • Modelaj- Desen,
  • Resim teknolojisi,
  • Serigrafi,
  • Plastik sanatlar analizi,
  • Türk sanat tarihi- Karşılaştırmalı sanat tarihi,
  • Estetik ve sanat felsefesi
  • Seçmeli proporsiyonel çizim ve analitik yerleştirme teknikleri

Bu derslere daha birçok program dahil etmek mümkündür. Her yıl temel dersler dışında bazı derslerde değişikliğe gidilen bu bölümde en net bilgilere üniversitelerin web adreslerinden ulaşılmaktadır.

Plastik Sanatlar Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bu bölümden mezun olan sanatçılar eğitim süreleri boyunca edindikleri teknik ve çizimleri yeni ürettikleri ürünlerde kullanarak piyasaya görsel ürünler sunarlar. Bu üretimleriyle bağlantılı birçok iş yerinde çalışma imkanı bulunan bu bölüm mezunları devlet dairelerinde de görev alabilirler.

Plastik Sanatlar Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Pedagojik formasyon sonrası Milli eğitim de öğretmen olarak da görev yapabilen bu mezunları heykel, tasarım, seramik ve resim atölyelerinde de çalışabilirler. İç mimarlık ve mobil ya tasarım şirketleri tarafında da istihdam edilen bu bölüm mezunları devlette çalışmak için KPSS sınavında istenilen puana ulaşmaları gerekmektedir. Belirli bir mesai saatlerine bağlı kalmak istemeyenler için de oldukça avantajlı olan bu bölümden mezun olduktan sonra birçok kişi kendi sanat atölyesini de açmaktadır. Direk olarak müşterilerle ürünlerin buluştuğu bu iş kolunda yaratıcılığı arttırmak daha kolaydır.

İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi