isbul.net

Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü

Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü Nedir?

Son yıllarda başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede sağlık imkanlarının gelişmesi ile orantılı olarak sağlık turizmi gelirleri de ciddi artış göstermiştir. Türkiye'ye her yıl plastik cerrahi, saç ekimi gibi amaçlarla binlerce yabancı turist gelmektedir.

Dolayısıyla büyük bir potansiyel taşıyan sağlık turizminden daha çok gelir elde etmek ve hizmetleri daha da iyileştirmek amacıyla sağlık turizmi işletmeciliği meslek yüksekokulu bölümü açılmıştır. İş tanımını yapmak gerekirse sağlık turizmi işletmeciliğinin temel işlevi; gelecek olan turistlerin konaklama ihtiyaçlarını karşılamak, müşterilerin tedavilerini mümkün olduğunca en güzel şartlarda yapmak amacıyla yetişmiş insan gücü yetiştirmektir.

Hastane hizmetlerinin yanı sıra şifalı su, termal kaplıca gibi yönlerden de oldukça zengin bir ülke olan Türkiye'de sağlık turizmi işletmeciliği bölümü her geçen gün popüler olmaktadır.

Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Meslek yüksekokulu olarak açılan bir bölüm olan sağlık turizmi işletmeciliği bölümünün eğitim süresi yıl 4 yarıyıl olacak şekilde programlanmıştır. 2 senenin sonunda derslerini tamamlayan adaylar okuldan mezun olma hakkını elde etmektedir.

Sağlık Turizmi İşletmeciliği Dersleri Nelerdir?

Sağlık sisteminin yapısı ve işleyişi hakkında öğrencileri uzmanlaştırmayı amaçlayan sağlık turizmi işletmeciliği bölümü dersleri arasında;

  • Sağlık Turizmi Ekonomisi
  • Sağlık Turizmi İşletmeciliği
  • Sağlık Kurumları Yönetimi
  • Tıbbi Terminoloji
  • Sağlık Kurumlarında İnsan Kaynakları Yönetimi
  • Sağlık Kurumlarında Konaklama Hizmetleri
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi gibi Türkiye'deki sağlık hizmetleri ile ilgili dersler verilmektedir.


Sağlık Turizmi İşletmeciliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Sağlık turizmi işletmeciliği meslek yüksek okulundan mezun olan öğrenciler hemen her sağlık kuruluşunda çeşitli görevlerde çalışma imkanına sahip olacaktır. Bu görevler arasında işletmelerin sağlık altyapısını düzenlemek, sağlık personeli giderlerini ve maliyetlerini düzenlemek, sağlık turistlerinin konaklama ve ulaşım meselelerini çözmek, sağlık işletmelerinin temizliğini sağlamak, Türkiye içerisindeki sağlık amaçlı ulaşım ve konaklama hizmetlerini karşılamak gibi sorumluluklar yer almaktadır.

Sağlık Turizmi İşletmeciliği Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Ülkemizde birçok sağlık kuruluşu bulunmaktadır. Bu nedenle sağlık turizmi işletmeciliği bölümü mezunlarının iş olanakları oldukça geniştir. Bu bölüm mezunları; kamu ve özel sağlık kuruluşlarındaki sağlık turizmi ile ilgili departmanda danışman veya uzman olarak çalışabilme, termal su, kaplıca gibi doğal tedavi mekanlarının işletilmesini ve denetlenmesini sağlama, yine hastanelerde ve özel sağlık kuruluşlarında müşteri danışmanlığı ve operasyon merkezinde yöneticilik gibi birçok çalışma seçeneğine sahip olmaktadır.

İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi