isbul.net

Televizyon Haberciliği Ve Programcılığı Bölümü

Televizyon Haberciliği Ve Programcılığı Bölümü Nedir?

Günümüzde medyanın hayatımızdaki önemi yadsınamayacak kadar büyüktür. Haberleri telefonlardan, bilgisayarlardan, televizyonlardan takip ediyoruz. Bunlar artık hayatımızın birer parçası haline geldiler. Aslında şikayetçi olduğumuzu da sanmıyorum her haberin elimizin altında olduğunu bilmek bize iyi gelebilir. Çünkü dünyada bir haber olduğunda ya televizyonu açıp son dakika haberlerine bakıyoruz ya da telefonlarımıza bildirim geliyor.

Televizyon haberciliği ve programcılığı bölümü de tam olarak bunun peşinde. İletişim, bilgi çağında yaşıyoruz artık, bunun farkına varalı uzun zaman oldu. Hatta tam olarak bir tarih vermek gerekirse 75 yıl önce denebilir. Bu bölümün en büyük avantajı insanlarla iç içe olabilmesi. Haber sunuculuğu artık sadece haberleri sunmaktan ibaret değil. Kendilerini açıklayabilen, düşüncelerini söyleyebilen insanlar da çıkıyor onların arasından.

Televizyon Haberciliği Ve Programcılığı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Televizyon haberciliği ve programcılığı bölümü bazı okullarda 2 yıllık bazılarında 4 yıllık eğitim vermektedir. Hazırlık dönemi kişinin isteğine bağlıdır. Ancak her bölümde olduğu gibi dil bilmenin çok önemli olduğunu belirtmekte de fayda var. Birkaç dil biliyor olmak rekabet ortamının yaratılmaması açısından önemlidir. Her mesleğin öne geçiriciliği farklıdır, bu mesleğin ise dil bilebilmek.

Televizyon Haberciliği Ve Programcılığı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bölüm öğrencilerinin iletişim yeteneği kuvvetli, sakin ve olaylara soğukkanlı yaklaşabilen, haberciliği seven, topluluk önünde konuşmakta zorlanmayan, diksiyonu iyi, bölümü isteyerek okuyan kişiler olması şarttır. Zaten bunlardan birkaçı olmazsa sonradan alınan eğitimle tamamlanabilir.

Dersler;

  • Medya Hukuku
  • İletişim Kuramları
  • Medya ve Siyaset
  • Yeni Medya Teknolojileri
  • Medya Tarihi
  • Haber Dili ve Diksiyon gibi dersleri alırlar.

Aynı gazetecilik bölümü gibi televizyon haberciliği ve programcılığı bölümünde de bazı kişilerin peşinden koşulması gerekebilir. Yani iş bulunduğunda dört bir elle sarılınması gerekir.

Televizyon Haberciliği Ve Programcılığı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bölüm mezunları haberciliğin temellerini, nasıl olduğunu, nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrendikten sonra lisans diploması almaya hak kazanır. Sonrasında TV kuruluşlarında, çeşitli birimlerde, radyolarda çalışılabilir.

Televizyon Haberciliği Ve Programcılığı Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bölüm mezunları muhabirlik yapabilir. Mesleğe ne kadar önce başlamış olduklarına göre değişir. Mesela kademe atlanabilir. Uzun süreli meslek hayatlarında spikerlik de mümkün olabilir. Tabi dediğimiz gibi bulundukları işe dört bir elle sarılarak bu ancak mümkün olabilir. Ünlü isimlerin peşinden gidilmesi gerekebilir. Profesyonel spikerlik uğraş gerektirebilir kişinin haberlerden çabuk etkilenmemesi de gerekir.

İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi