isbul.net

Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü

Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü Nedir?

Mühendislik, kendi içerisinde çok çeşitli alanlara dağılan bir bölümdür. Genel olarak; tasarlama, geliştirme, kontrol etme ve tasarlanan cihazların yönetim merkezlerinin bakımı, onarımı gibi işlerde faaliyet gösterilir. Mühendislik alanlarından bir tanesi de uçak ve uzay mühendisliği bölümüdür. Bu bölüm, yakın bir tarihte üniversitelerde yer almaya başlamakla birlikte; beklenenden daha fazla rağbet edilen bir bölümdür. Uçak malzemelerinin tasarlanması ve geliştirilmesi, uzay biliminde araştırma geliştirme ekiplerinde çalışma gösterilmesi gibi, çeşitli çalışmaları gerektiren bir bölümdür.

Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Mühendislik bölümleri, genel olarak eğitim süresi dört yıl olan lisans bölümlerinden bir tanesidir. Aynı durum uçak ve uzay mühendisliği bölümü için de geçerlidir. Ancak; yeni açılan bir bölüm olması, yüksek başarı sıralamasına sahip olması ve bu alana yönelen bireylerin uluslararası alanlarda çalışma gösterebilme ihtimalinin yüksek olmasına bağlı olarak durum değişebilir. Bazı üniversiteler tarafından, bu bölüm için zorunlu olarak hazırlık sınıfı gerektirdiği, bazı durumlarda ise öğrencilerin isteğe bağlı hazırlık sınıfını okumayı tercih ettiği gözlemlenir. Bu sebeple de öğrenim süresi beş yıl olan durumlar da söz konusudur.

Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Mühendislik bölümlerinin tamamında, ilk iki sene ortak derslerin alınması sağlanır. Daha sonra seçilen alana bağlı olarak, alan bilgisi dersleri verilir. Aynı durum uçak ve uzay mühendisliği bölümü için de geçerlidir.

Bu bağlamda, alınması gereken dersler şu şekilde ifade edilebilir:

  1.  Fizik
  2. Kimya
  3. Genel matematik
  4. Yüksek matematik
  5. Bilgisayar proglamlama
  6. İleri matematik
  7. Yabancı dil
  8. Aerodinamik
  9. İtki
  10. Uçuş mekaniği ve kontrol
  11. Uçuş mekaniği ve yapı
  12.  İstatistik dersleri, zorunlu olarak alınması gereken derslerdir.

Bu derslerle birlikte, kredi tutarının tamamlanmasını sağlamak amacıyla seçmeli derslerin de alınması gerekir. Her üniversite, İnkılap, İngilizce, Türk dili ve edebiyatı dersini zorunlu seçmeli olarak sunmakla birlikte; kişi de bazı dersleri seçme hakkına sahiptir. Seçime bağlı seçmeli dersler, üniversitelere göre değişim gösterir.

Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bu bölümden mezun olan bireyler, yalnızca mühendis olarak çalışmak zorunda değildir. Pilot olma, yardımcı pilot olma, uçak dizaynında çalışanlar olma, araştırma geliştirme mühendisi olma gibi çeşitli çalışmalar yapılabilir.

Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bu bölümden mezun olduktan sonra sağlanacak önemli iş olanakları söz konusudur. Mühendis olma olanağı, pilot olma olanağı, araştırma geliştirme ekibinde olma olanağı gibi imkanlar tanınır.

İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi