Ana SayfaTavsiyeler2022 Yılında En Çok Tercih Edilen Meslekler

2022 Yılında En Çok Tercih Edilen Meslekler

Her sene milyonlarca insan üniversite sınavına giriyor. Popüler olan meslekler, öğrenci adayların üniversite tercihlerini de etkiliyor. Bir mesleğin popüler olması genellikle alanda kolay iş bulabilmesi veya teknoloji gelişmelerin yeni iş imkanları oluşturması da oldukça etkiledi. İnsanlar mezun olduktan sonra beklemek zorunda kalmak istemiyor. 

 

En Çok Para Kazandıran Meslekler

Herkes meslek seçimi yaparken hayal veya idealleri doğrultusunda seçimler yapmak zorunda değil. Bazen insanları mutlu eden tek şey yaptıkları işe karşı verilen maaştır. Bu yüzden en çok para kazandıran meslekler de günden günde tercih edilme oranına göre artış gösteriyor. 

 

Uzman Doktorlar

 

Doktorlar, insanlık tarihinin en kadim mesleklerdendir. Genellikle canlıların hayatlarını tehlikeye atan veya ufak rahatsızlıkları tespit edip tedavi yöntemi ararlar. Aldıkları maaş ne kadar çok olarak görülüyor olsa da burada üstlendikleri yükü göz ardı etmemek de fayda var. Çoğu meslek ona karşı gelmeyen eşyalarla çalışırken kırsa, bozsa veya tamamen kullanılmaz hale getirirse vicdani sorumluluk hissetmese de doktorlar için bu söz konusu olmaz. Bu yüzden ne kadar çok para kazandıran bir meslek olarak söylense de doktorluğu sadece parası için yapılabilecek bir meslek değildir. 

 

AvukatlarPilotlarYazılım MühendisiBilgisayar MühendisiNoterPetrol MühendisliğiIT YöneticileriProfesörler Diş Hekimi

Geleceğin Meslekleri Nelerdir?

Her geçen gün meslekler farklılık göstererek gelişir. Gelişen mesleklerin yanı sıra da yeni meslek kolları da eklendi. Eskiden büyüyünce ne olacaksın denildiğinde, öğretmen, doktor veya polis gibi meslekler sıralanırken günümüz çocuk youtuber, yayıncı veya bilgisayar mühendisi gibi alanlara yönelmek istediklerini dile getiriyor. 

Geleceğin meslekleri günümüz çocukların tercih edeceği için şimdiden onlara uygun eğitim ve olanakları ayarlamakta fayda var. 

 

Veri BilimcisiYapay Zeka ve Robotik MühendisliğiAlternatif Enerji Danışmanı ve TeknisyeniNesnelerin İnterneti Cihazların Güvenlik/Onarım PersoneliBlockchain GeliştiricisiKullanıcı Deneyimi (UX) ve İnsan-Bilgisayar Etkileşimi (HCI) Tasarımcısı3D Üretim MühendisiTıbbi DanışmanlarÇöp MühendisiDijital Dedektif Drone PilotluğuSentetik Biyoloji UzmanlığıE-spor KoçluğuOyun GeliştiriciliğiDijital Pazarlama Uzmanı

 

Yukarıda bahsedilen mesleklerin yanı sıra teknoloji gelişmeler doğrultusunda herhangi bir meslek kolunun da ortaya çıkması muhtemeldir. Örneğin önceleri sadece hobi olarak oynanan oyunlar günümüzde insanların spor etkinliği düzenlediği, antermanlar yaptığı, turnuvalarda ödüller kazanmanın yanı sıra maaşlı olarak bir takımda çalışan haline geldi. Bu yüzden çocukların severek yaptığı hobiler yakın zamanda bir meslek haline gelebilir. 

 

Meslek Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meslek seçimi oldukça zorlu bir süreçtir. Bu süreç kişinin eğitim, sosyal ve aile yapısına kadar her şeyini kimi zaman belirler. Bu yüzden oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Meslek seçimi yaparken parasının iyi olması mı yoksa gelecek mi vaad etmesi daha önemli olacağı tamamen kişiye kalmıştır.

 

Meslek seçerken dikkat edilmesi gerekenler hakkında detaylı bilgiyi isbul.net makaleler kısmından ulaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar