AR-GE Mühendisi Kimdir?
Ülkemizin araştırma ve geliştirme merkezi olan birçok bilim adamının bilimsel çalışmalarını yürüttüğü ve ortaya çıkan raporlar sonucu her türlü alan da uygulana ar-ge çalışmalarını hayata geçiren ve ana mimarı olan personeller ar-ge mühendisi denir.
AR-GE Mühendisi Görevleri
Devlet veya özel kurum bünyesinde görev yapan ar-ge mühendislerinin görevleri;
Ar-ge mühendislerinin temel görevleridir.
Kimler AR-GE Mühendisi Olabilir?
Üniversitelerin 4 yıllık Mühendislik bölümlerinden mezun olmanız Ar-ge çalışmalarına katılmanız için yeterlidir. Kamu kurumlarında çalışabilmek için belirli bir puan ortalaması ve merkezi sınavlardan geçerli not almanız gereklidir. Özel sektör de ise otomotiv, tekstil, gıda, teknoloji ve sanayi alanlarında araştırma geliştirme mühendisi olarak çalışabilirsiniz.
Önemli olan hazırladığınız rapor ve içerikleri bilimsel bir tanım alabilmesi, özgün olması, yenilikçi ve üretken olabilmesidir. Devlet kurumlarının aradığı genel nitelik bu yönde olup, daha çok savunma sanayi alanında Ar-ge mühendisleri görevlendirildiği için araştırma geliştirme mühendisi olabilmek adına savunma sanayisi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
AR-GE Mühendisi Eğitimi
Ar-ge mühendisi olabilmek için bu isim altında herhangi bir kurs ya da eğitim programı yoktur. Üniversiteden mühendis unvanı ile mezun olduktan sonra işine ağırlık veren, kendini geliştiren ve yaratıcı fikirlere sahip olan herkes Ar-ge mühendisi olarak çalışabilir. Kamu kurumları bu konu da biraz daha titiz iken özel kuruluşlar çok zorlayıcı sıfatlar aramayıp kişinin çalışma tarzına göre personel alımı yapmaktadır.