İntaniye - Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Kimdir?
Mikrop, bakteri, mantar ve virüs gibi mikroorganizmalarla bulaşan hastalıkların teşhis ve tedavisinin sağlandığı birimlere intaniye ya da enfeksiyon hastalıkları bölümü denir. Gerekli uzmanlık eğitimlerini yapmış ve buralarda çalışmakta olan doktorlara da intaniye - enfeksiyon hastalıkları uzmanı adı verilir.
İntaniye - Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanının Görevleri Nelerdir?
Enfeksiyon hastalığı şüphesi ile sağlık kurumuna başvuran ya da diğer bölümlerden yönlendirilen kişilerin şikayetlerine uygun tetkikler bu uzmanlar tarafından istenir. Gerekli laboratuvar sonuçları geldikten sonra tanı koyulur ve tedavi yapılır. Son dönemde koronavirüsle mücadele konusunda bu uzman doktorlara önemli görevler düşmüştür.
İntaniye - Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanının görevleri şunlardır;
Enfeksiyon hastalıkları konusunda yazılan makaleleri ve eserleri takip etmek, yeni yapılan buluşların ülkemizde uygulanması için çaba göstermek
Kimler İntaniye - Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Olabilir?
Enfeksiyon uzmanı olabilmek için öncelikle tıp fakültesini bitirerek doktorluk mesleğini yapmaya hak kazanmak gerekir. Ardından TUS sınavına girilip yeterli puan alınmalıdır. Bu aşamalardan sonra 5 yıllık uzmanlık eğitimi tamamlayanlar İntaniye ve enfeksiyon hastalıkları uzmanı olur.
Kimler İntaniye - Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanının Alması Gereken Eğitimler
İntaniye ve enfeksiyon hastalıkları uzmanı olmak için tıp fakültesinden mezun olmak, Tıpta Uzmanlık Sınavında yeterli puanı almak ve beş yıllık uzmanlık eğitimi yapmak gerekmektedir.