Algoritma Geliştirme Mühendisi Kimdir?
Bilgisayar mühendisliği mesleği kapsamında masaüstü ya da mobil yazılım sistemleri hazırlayan, geliştiren kişilere Algoritma geliştirme mühendisi denilmektedir. Bunun yanı sıra yazılım sistemlerinin tasarımının geliştirilmesi ve güncelliği hakkında sorumluluk almaktadırlar. Algoritma geliştirme mühendisi olmak isteyen adayların üniversite eğitiminin yanı sıra sertifika almaları da gerekmektedir.
Algoritma Geliştirme Mühendisinin Görevleri Nelerdir?
- Kullanım kılavuzu hazırlamak ve gerekli yönergeleri kullanıcılara göndermek
- Tasarım dokümanları hazırlamak
- Masaüstü ve mobil uygulama kullanıcıları için gerekli olan özelliklerin tespitini yapmak ve bu konuda çözümler üretmek
- Geliştirdiği algoritmalar hakkında gerekli eğitimi ve danışmanlık hizmetini vermek
- Yazılımlarla ilgili tüm süreçleri takip etmek
- Yeni işe başlamış yazılım uzmanlarıyla hizmet içi eğitim konusunda yardımcı olmak ve gerekli dokümanları hazırlamak
- Algoritma için gerekli olan tasarımları hazırlamak ve geliştirmek
- Geliştirdiği algoritmaları sürekli olarak güncellemek
- Geliştirdiği algoritmaların üzerinde gerekli testleri yapmak
- Güvenlik konusunda önlem almak
- Uygulamalar için kodlar yazmak düzenlemesi gerektiğinde ise kodlar üzerinde düzenlemeler gerçekleştirmek
Kimler Algoritma Geliştirme Mühendisi Sertifikasına Başvurabilir?
Algoritma geliştirme mühendisi olmak isteyen adayların Bilgisayar Mühendisliği, yazılım mühendisliği ya da Bilişim programlarından herhangi birinden mezun olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra algoritma geliştirme mühendisi sertifikası programını başarı ile bitirerek sertifika sahibi olması gerekmektedir.
Algoritma Geliştirme Mühendisi Eğitimi
- Algoritma geliştirme mühendisi olmak isteyen adayların öncelikle bazı kodlama dilleri hakkında eğitim almaları gerekmektedir. Bunların bazıları PHP, javascript, CSS ve phyton olmalıdır. Bunun yanı sıra yazılım eğitimi, internet teknolojileri eğitimi ve bilgisayar donanım eğitimi hakkında gerekli tüm eğitimleri almalıdır. Aynı zamanda daha iyi çalışma şartlarına sahip olabilmek için bir daha avantajlı olabilmek için haberleşme, harp Sanayi, makine, elektronik, uçak gibi alanlarda eğitim almış olmak gerekmektedir.