KAĞIT ALIMI
Tamamen selülozdan üretilmiş kağıtlar grubu (1. Hamur)
selüloz ve odun hamurundan üretilmiş kağıt grubu (Gazete ve 3. Hamur)
Atık kağıtla birlikte selülozla karışımdan üretilmiş kağıtlar grubu (Kroma, oluklu mukavva karton)
Selülozdan üretilmiş, geri dönüşüm verimi düşük kağıtlar grubu (Kuşe kağıtlar)
Şirketimiz kendi vasıtaları ile servis verdiği bölgelere hizmet sağlamaktadır. Atık kağıdın tesislerimize teslimi halinde tonaj aranmaksızın kg dahi olsa alınmaktadır. YILKASAN GERİ DÖNÜŞÜM A.Ş, çevre temizliğine ve düzenine azami titizliği gösterebilmek için toplama işlemini; Yurdumuzda ilk kez uygulanan KONTEYNER sistemini kullanarak, atık kağıdın çıkabileceği her yere boş konteyner ve kompaktör ler yerleştirmekte, bu konteynırları zahmetsiz ve sessizce taşıyabilmek için kancalı kaldırıcılı liftlerle teçhiz edilmiş Konteynır lar ile hizmet vermektedir. Yurt dışında çeşitli örneklerini gördüğümüz bu sistem ile konteynır sadece şoförün kendi koltuğundan kullandığı düğmeler yardımı ile 3 dakika içersinde boş mahalle indirilmekte ve dolu olan alınmaktadır. Gerek yükleme ve gerekse indirme, zaman ve işçilik yönünden tasarruf sağlanmaktadır.
KAĞIT İMHA
Banka, vergi daireleri, resmi ve özel kurumlar , büyük mükellefler, üniversite vb. arşivlerinin ve çeşitli yazılı belgeleri sahamızda bekletilmeden güvenli şekilde imha edilmektedir.Kıymetli evraklarınız parçalama makinesine konveyörden verilen kağıtlar parçalama ünitesinden geçtikten sonra parçalanan kağıtlar el değmeden vakumlu borular yolu ile otomatik balyalama sistemine gider ve yine el değmeden paketlenerek fabrikalara yeni kağıt olmak üzere sevk edilir.
GERİ DÖNÜŞÜM
Geri dönüşüm terim olarak, kullanım dışı kalan 'geri dönüştürülebilir' atık malzemelerin çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile hammadde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılmasıdır.
Tüketilen maddelerin yeniden geri dönüşüm halkası içine katılabilmesi ile öncelikle dengeyi bozması ve doğaya verilen zarar engellenmiş olur. Bununla birlikte yeniden dönüştürülebilen maddelerin tekrar hammadde olarak kullanılması büyük miktarda enerji tasarrufunu mümkün kılar.
Atık Malzemelerin hammadde olarak kullanılması çevre kirliliğinin engellenmesi açısından da önemlidir. Hurda kağıdın tekrar kağıt imalatında kullanılması hava kirliliğini %74, Su kirliliğini %35, Su kullanımını %45 azaltabilmektedir. Örneğin bir ton atık kağıdın kağıt hamuruna katılmasıyla 17 ağacın kesilmesi önlenebilmektedir.
Atık kağıdın ülke içinde toplanıp kullanılması ile yurt dışından selüloz ve atık kağıt ithalinin azalması ile mühim ölçüde tasarruf temin edilecektir. Ayrıca, atık kağıdın toplanması, tasnifi ve nakliyesi dolayısıyla yeni istihdam sahaları ortaya çıkacaktır.