Aşçılık (MYO) Bölümü Nedir?
Günümüzün en gözde mesleği sayılan aşçılığa, bir çok genç üniversite adayı da, ilgi ile bakmaktadır. Aşçılık bölümü üniversitelerde, Aşçılık (MYO) olarak geçmektedir. Üniversitelerin en keyifli bölümü olan Aşçılık (MYO), yetenekten çok ilgi isteyen bir bölümdür. Kimi insanlar bir omlet dahi yapamazken kimi insanlar sadece bir yumurta ile harika yemekler yapabilmektedir. Bu bölümü tercih edecek olan üniversite adayları, bölüme karşı ne kadar ilgili olduklarını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.
Aşçılık (MYO) Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
Üniversitelerin en gözde bölümü olan Aşçılık (MYO) bir çok üniversite adayının dikkatini ve ilgisini çekmektedir. Aşçılık bölümü üniversitelerde, 2 sene boyunca eğitim vermektedir. 2 senelik eğitimi tamamlayan kişiler aşçı olmaya hak kazanır. 2 senelik eğitimden hemen sonra mezun öğrenciler, DGS ile 4 senelik Gastronomi bölümüne geçiş yapabilirler. Bu bölümde daha üst düzey eğitim alarak, son derece uzman aşçı olurlar.
Aşçılık (MYO) Bölümü Dersleri Nelerdir?
Aşçılık bölümü üniversitelerde 2 sene olmak üzere toplamda 4 dönem ders vermektedir. Genç ve son derece uzman aşçı yetiştiren bölüm, mutfak ve yemek bilgisi hakkında bir çok dersi itina ile öğrencilerine vermektedir.
Üniversitelerde 2 sene boyunca ders veren aşçılık bölümü dersleri şu şekildedir;
1. Dönem:
- Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi
- Turizm Sosyolojisi
- Türk Mutfak Kültürü
- Temel Mutfak Teknikleri
- İçecek Bilgisi
- Yabancı Dil
2. Dönem:
- Gastronomi Tarihi
- Beslenmenin Temel İlkeleri
- Besin Güvenliği ve Hijyeni
- Girişimcilik
- Yabancı Dil
3. Dönem:
- Dünya Mutfakları
- Gıda Coğrafyası
- Gastronomi ve Medya
- Yiyecek İçecek Yönetimi
- Tarih
- Türk Dili
4. Dönem:
- Osmanlı Mutfağı
- Menü Yönetimi
- Tarih
- Türk Dili
- Turizm Ekonomisi
Aşçılık için gerekli tüm bölümleri barındıran aşçılık bölümü, en çok tercih edilen bölümlerden bir tanesidir.
Aşçılık (MYO) Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Aşçılık (myo) mezunları bir çok alanda çalışabilirler. Bölümü bitiren adaylar aşçı unvanına sahip olurlar. Kısacası aşçılık bölümünden mezun olan öğrenciler, aşçı olmuş sayılmaktadır. Aşçıların çalıştığı her türlü alanda iş yapabilirler. Üniversitelerde gerekli tüm eğitimler öğrencilerin hizmetine sunulmaktadır.
Aşçılık (MYO) Bölümü Mezunu İş Olanakları Nedir?
Aşçılık (myo) bölümü, mezunlarına bir çok iş olanağı sağlamaktadır. Yurt içinde kolay iş bulma olanağının yanı sıra, mutfak kısmında kendisini geliştiren kişiler yurt dışında dahi iş bulabilir. İş olanağı bakımından en çok avantajı veren aşçılık bölümü; oteller, hastaneler, lokantalar, tatil bölgeleri ve bir çok resmi kurumda iş olanağı sağlamaktadır.