isbul.net

Bankacılık Bölümü

Bankacılık Bölümü Nedir?

Hayatımızın en önemli nesnelerinden olan para ile ilgili tüm işlemlerle ilgilenen bankacılık yaşamımızın tüm alanlarını ilgilendirmektedir. Üniversitelerde lisans veya ön lisans programı olarak verilen bu bölüm mezunları için iş olanağı sayısı da bir hayli fazladır. Eğitim hayatı boyunca kendisini iyi geliştiren ve kalifiye eleman niteliğine erişen öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulamama durumları yoktur. Bankacılık sektörüne profesyonel çalışanları yetiştiren bu bölümü tercih eden öğrenci sayısı da giderek artmaktadır.

Bankacılık Bölümü Eğitim Süresi Ne Kadar?

Üniversite sınavında öğrenciler aldıkları puan ve tercihlerine göre 4 yıllık bankacılık eğitimi görürler. Eğitim süreci yoğun geçen bu bölümden mezun olmak için gerekli not ortalaması ise 2.0'dir. Bu ortalamayı 4 yılın sonunda yakalayan öğrenciler bankacı veya finans uzmanı olarak iş hayatına atılabilirler.

Bankacılık Bölümü Dersleri Nelerdir?

Üniversite eğitimi boyunca bu bölümle ilgili öğrenciler profesyonel bir bankacı veya finans uzmanı olabilecekleri birçok ders görürler.

Bu fakültede öğrencilerin gördükleri derslerin tamamı aşağıda belirtildiği gibidir;

  • Finansal muhasebe
  • İşletme bilimi
  • Matematik
  • Borçlar hukuku
  • İktisat
  • Şirketler muhasebesi
  • Finansal Hizmetler Muhasebesi
  • Bankacılıkta denetim
  • Bilgisayarda bankacılık uygulamaları
  • Finansal tablolar analizi
  • Etkili iletişim teknikleri

Tüm bu ders bilgilerini bankacılık eğitimi veren üniversitelerde dönem dönem ayırarak tercih etmek isteyen öğrencilerle paylaşmaktadır. Mezun olunduktan sonra bu sektörle ilgili tüm bilgilerin edinilerek diploma sahibi olunan bu bölümde öğrencilerin kendilerini nasıl geliştirdikleri iş hayatlarına direk etki etmektedir. Bu nedenle belirtilen derslerin tamamı kendisine iyi bir gelecek hazırlamak isteyenler için çok önemlidir.

Bankacılık Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bu bölüm mezunu içerisinde para geçen tüm iş yerlerinde devlet veya özel olarak çalışabilirler. Ekonomi ve paranın çok önemli olduğu ülkemizde iyi yetiştirilmiş personel ihtiyacının fazla olması nedeniyle bu bölüm sürekli olarak kendisini geliştirmektedir.

Bankacılık Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Tüm bankalarda çalışma hakkına sahip olan bankacılık mezunları devlet veya özel bankaların tümüne farklı pozisyonlar için başvurabilirler. Banka içerisinde yer alan tüm kadrolarda kolaylıkla iş bulabilen bu bölüm mezunları için farklı bir iş kolu da vardır. Kendisini bir banka ve mesai saatleri içerisinde kısıtlamak istemeyen bankacılık mezunları finans danışmanın olarak da profesyonel iş hayatına atılabilirler. Başkalarının mal varlıkları hakkında danışmanlık yapılan bu iş kolunda büyüme ve para kazanma oranı daha yüksektir. Ayrıca bankacıların iş alanları arasında şirketlerin muhasebe departmanları, özel denetim şirketleri ve kredi analiz kuruluşları gibi tercihlerde bulunmaktadır.

İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi