.
Basım Teknolojileri bölümü, basım üretim işlemlerinin kolaylaştırılması için, gerekli bilgilere hakim, üretim aşamasındaki problemlerin analizinin doğru yapılmasını, alternatif çözümler üretilmesini sağlayabilecek bireylerin yetiştirilmesini sağlamaktadır. Akademik eğitim programı olarak hazırlanmış ve sayılı üniversitede bulunan bir bölümdür.
Basım Teknolojileri bölümü, sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir. Üniversitenin uygulamalı bilimler alanında eğitim vermekte ve verilen eğitimin süresi 4 yıl lisans eğitimi olarak belirlenmiştir. YÖK tarafından belirlenen üniversitelerde yer almakta ve sayısal puan türünde tercih yapan öğrenciler yerleşebilmektedir.
Bu bölümü tercih eden adaylar, 4 yıllık eğitimleri boyunca birçok dersten sorumludur. Adaylar tüm sorumlu oldukları dersleri başarıyla tamamlamak zorundadır.
Eğitim dönemi 8 yarıyıldan oluşmaktadır. Her yarıyılda verilecek olan dersler üniversite akademik programına göre hazırlanmakta ve öğrenciler bu derslerden sorumlu olmaktadır. Dersleri başarı ile tamamlayan öğrencilere, basım teknolojileri lisans diploması verilmektedir. Diplomasını alan adaylar, farklı sektörlerde iş bulmaya çalışır.
Basım Teknolojileri bölümünde verilen eğitimler sayesinde, bakım endüstrisinde, üretim ve üretim anında ortaya çıkan problemlerin çözümü alanında iş yapabilirler. Üretim sektörlerinde, üretim işlemlerinin daha verimli olması ve verimliliği artırabilecek çeşitli önlemlerin alınmasını sağlayabiliyorlar.
Eğitimlerini başarı ile tamamlayarak mezun olanlar, basım endüstrisi sektöründe iş bulabiliyor. İş bulabilecekleri alanlar arasında, matbaa şirketleri, ambalaj firmaları, klişe şirketleri gibi özel ve kamu kuruluşları yer alıyor. Endüstriyel sektörde, üretim yapan firmalarda, tasarım elemanı olarak iş bulabilirler. Üretim sektörü dışında, görsel üretimlere ihtiyaç duyulan ajanslarda çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. İş olanağı bulunan diğer alanlar arasında, gazeteler, yayınevleri, TV kanalları yer alıyor.
Kamu kurumlarında iş bulmak isteyenler, Kamu Personeli Seçme Sınavına girmek ve yeterli puan almak zorundadır. Özel sektörde çeşitli alanlarda çalışarak tecrübe edinenler, kendi işlerini kurarak, görsel üretim ya da endüstriyel üretim alanında hizmet verebilirler. İş alanları arasında, reklam ajansları, radyo ve televizyon kanalları, darphaneler, medya ve iletişim şirketleri, internet yayıncılığı ve tasarım şirketlerini bulmak mümkündür.