.
Güzel sanatlar fakültesi alt dallarından olan baskı sanatları üniversitelerin en fazla tercih edilen bölümleri arasında yer almaktadır. Her yıl yapılan sınavlara ek olarak özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bu bölümde akılda kalıcı ve çağdaş anlayışa uygun ve yaratıcı görsellerin ürünlerin üzerlerine basımları öğretilmektedir. Özellikle belli bir bölüme ilgi duydukları alanlarda baskılı ürünlerin üretildiği bu bölüm sanat ve eğlencenin bir arada olduğu lisans programıdır. Ayrıca burada aldıkları eğitimlerle öğrenciler alacakları formasyon belgesiyle farklı iş alanlarına da yönelebilirler.
Üniversitelerde 4 yıllık bir eğitim sonunda baskı sanatları lisans mezunu diploması verilen bu bölümün bitirme not ortalaması 2.0'dir. Bu bölümde bu eğitimi almak isteyen öğrencilerin üniversiteler tarafından belirlenen taban puanı geçtikten sonra özel yetenek sınavı açıklamalarını takip etmeleri gerekmektedir. Her iki aşamada da başarı gösteren öğrenciler bu bölümde uzman bireyler olarak eğitilmeye hak kazanırlar.
Kazanıldıktan sonra baskı sanatları ile ilgili kağıt üretiminden son aşamaya kadar tüm bilgilerin uygulamayla birlikte öğretildiği bu bölüm dersleri aşağıda belirtildiği gibidir.
Ders içerikleri;
Güzel sanatlar içinde 8 dönem boyunca öğretilen bu teknik ve derslerle öğrencileri baskı sanatlarını tam kavramaları sağlanmaktadır.
Bu bölümden mezun olan öğrenciler teknoloji ve tasarımlarını bir araya getirerek görselliği yüksek ürünler ortaya çıkarırlar. Belli bir malzemenin pazarlama işlemini üzerine yaptıkları görselliği yüksek tasarımlarla yapan bu bölüm mezunların işlerini tshirtler başta olmak üzere birçok üründe görmek mümkündür.
Baskı sanatları mezunları kariyer tercihlerini farklı seçeneklerle kullanabilirler. Bu bölümden mezun olarak tasarımlarının satışını yapmak isteyen mezunlar iş yeri açıp ürünlerini müşterilerinin beğenilerine sunabilirler. Ayrıca üniversiteden sonra yüksek lisans yapanların akademik kariyer yolları da çok açıktır. Ülkemizde fazla mezunu olmaması nedeniyle ihtiyaç duyulan akademik personel eksikliği bu bölüm mezunları için önemli bir seçenektir. Bu bölüm mezunları için bir de formasyon alternatifi vardır. Eğitimlerinin 4. yılında veya tamamladıktan sonra bu belgeyi alan öğrenciler yaşamlarına öğretmen olarak devam edebilirler. Ancak bu tercih için KPSS sınavında istenilen puan başarısını göstermeleri gerekmektedir.