SİZLERE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN YENİLENİYORUZ. BU NEDENLE KISA SÜRE İÇİN HİZMET VEREMEMEKTEYİZ.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Nedir?

Beslenme ve diyetetik bölümü özellikle günümüz fastfood tüketiminin artmasıyla artan obezite gibi rahatsızlıklarla beraber rağbet gören bir bölüm haline gelmiştir.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Beslenme ve diyetetik bölümü eğitim süresi 4 yıldır. Hazırlık bulunan üniversitelerde ise bu süre 5 yıl olmaktadır.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dersleri Nelerdir?

Beslenme ve diyetetik bölümü dersleri sizi mesleğe hazırlayacak kadar niteliklidir fakat kendinizi geliştirmeniz de mesleğe atılımda en az derslerin niteliği kadar etkileyicidir diyebilir.

Beslenme ve diyetetik bölümü dersleri:

  • Matematik
  • Biyoloji
  • Fizik
  • Anatomi fizyoloji
  • Besin kimyası
  • Besin biyokimyası
  • Çocuk hastalıklarında beslenme
  • Yetişkin hastalıklarında beslenme
  • Toplu beslenme sistemleri
  • Toplum beslenmesi

Şekline sayılabilir. Dersler genellikle çok zor ya da kolay şeklinde nitelendirilmemekle beraber düzenli çalışan bir öğrencinin rahatlıkla mezun olacağı bir bölümdür diyebiliriz.

Beslenme ve diyetetik öğrencileri 3.sınıfın sonunda saha stajı yaparlar. Saha stajı 6 hafta sürmektedir. Bu staj genellikle toplum sağlığı üzerinedir ve toplum sağlığı merkezlerinde, sağlık ocaklarında yapılır.

4.sınıfı ise öğrenciler öğrendikleri teorik bilgileri hastanelerde ya da kurumlarda staj yapıp pekiştirerek geçirirler ve 4.sınıfın sonunda diyetisyen sıfatı ile beraber mezun olurlar.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Kendi ofisini açan diyetisyenler genel olarak kişisel besin planlaması ile ilgilenmektedir. Kişinin çeşitli değerleri ölçüp, hakkında bilgi sahibi olurlar. Kilo problemi olan kişi ile bire bir temas edip onu dinledikten sonra ona uygun bir beslenme listesi çıkartırlar ve fazla kilolarını vermesinde yardımcı, destek olurlar.

Diyetisyenlerin amacı yalnızca kilo verme işlemini yaptırmak değil aynı zamanda sağlıklı bir yaşama başlamak isteyen insanların sağlıklı beslenmelerine de yardımcı olmaktır.

Kurumların bünyesinde bulunarak çalışanların beslenme şekilleri ile ilgilenirler ve hastalık risklerini azaltırlar, iş performanslarını artırırlar.

Hastanelerde bulunarak hastaları özellikle ameliyat sonrası uygulanması gereken beslenme şekilleri hakkında bilgilendirirler.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Beslenme ve diyetetik bölümünün iş sahası sanılanın aksine daha geniştir. Diyetisyen yalnızca kendi bürosunda ya da özel ofislerde çalışmamaktadır. Diyetisyenlere iş hayatında birçok yerde ihtiyaç vardır. Hastanelerde, farklı şirketlerde, kreşlerde, kimsesiz çocuklar kurumunda ve psikoloji odaklı çalışan iş yerlerinde çalışma imkanları mevcuttur. Diyetisyenlerin iş sahası her gün artarak devam etmektedir. Her meslek gibi diyetisyenlik de sevilerek yapıldığında başarılı olacağınız bir meslektir. Doğru meslek tercihi ömür boyu kazandırır.