Bilgi güvenliği ve teknolojileri bölümü, iş yerlerinin bilgi güvenliğinin en doğru ve en iyi biçimde sağlanması görevinde bulunacak kişileri yetiştirir. Bu kişiler, bu bölümde gerekli temel eğitimleri kapsamlı bir şekilde alarak sektörde göreve başlarlar.
Çalışılan firma ya da şirkete ait tüm bilgilerin korunması, bu bilgilerin en güvenilir şekilde saklanabilmesi ve her türlü siber saldırıya karşı önlemler alınması bu bölüm mezunlarını görev kapsamındadır.
Bilgi güvenliği teknolojileri bölümünü tercih edecek olan kişilerin sorumluluk alabilecek, disiplin seven ve takım çalışmalarına yatkın kişiler olması başarı açısından önemlidir.
Bilgi güvenliği teknolojileri bölümü iki yıllık bir ön lisans bölümüdür. İki yıllık eğitim süresince derslerini başarıyla tamamlayan ve 120 AKTS haklarını doldurup üniversitelerin mezuniyet koşullarını yerine getirenler bu bölümden diploma almaya hak kazanırlar.
Bu bölümün bazı dersleri;
Öğrenciler, bu dersler başta olmak üzere pek çok dersten iki yıllık eğitim süresince sorumlu olacaklardır. Bölümün dersleri başarılı bir şekilde verildiğinde Bilgi Güvenliği Teknolojisi Ön Lisans Diploması elde edilir.
Bilgi güvenliği teknolojileri mezunları meslek hayatlarına başladıkları zaman bağlı bulundukları şirket ya da kurumlarca kendilerine verilen bilgileri korumak ve saklamakla görevlidirler. Kurumsal bilgi sistemlerinin kurulması ve bunların yönetimi, bilgi sistemlerinin güvenlik açıklarının belirlenmesi ve güvenliğinin güçlendirilmesi, bilgi güvenliği yönetim standartlarının uygulanması ve denetlenmesi, kurumsal bilgi güvenlik sistemlerinin analiz edilip tasarlanması ve uygulanması gibi görevler de mevcuttur.
Bilgi güvenliği teknolojileri bölümü mezunları iş olanakları konusunda en fazla şirketlerin bilgi işlem bölümlerini tercih ederler. Pek çok şirket ve kurumun bilgi güvenliğinin sağlanması için bu bölüm mezunlarına ihtiyaç vardır. Bunların dışında; belediyeler, özel okullar, sağlık hizmeti veren kuruluşlar, devlet bankaları, teknik servisler, finansal kurum ve kuruluşlar, özel bankalar, bilgisayar satış mağazaları, bilişim ve iletişim hizmetleri veren kurum ve kuruluşlar, yazılım ve donanım tasarım ve üretimi yapan kurumlar, silahlı kuvvetler, devlet üniversiteleri, özel üniversiteler, çeşitli mağazaların bilgi-işlem birimleri, e-posta hizmeti sunan kurum ya da kuruluşlar da bu bölüm mezunlarının çalışma alanları arasındadır.