SİZLERE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN YENİLENİYORUZ. BU NEDENLE KISA SÜRE İÇİN HİZMET VEREMEMEKTEYİZ.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Nedir?

Bilgisayar Mühendisi, bilgisayar yazılım ve donanımları, bilgisayar ağları, programlama dilleri ve veritabanları hakkında araştırmalar yapan, yapılan çalışmaların geliştirilmesi için çalışan kişilerdir. Kişiler, üniversitelerde açılan bilgisayar mühendisliği bölümünü tercih edip okuyarak, mezun olduktan sonra Bilgisayar Mühendisi unvanına sahip olabilirler. Bu bölüm mezunları hem özel firmalarda hem de kamu kurumlarında çalışabilme imkanlarına sahip olur.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Bilgisayar Mühendisliği bölümünün eğitim süresi 4 yıldır. Bu bölümde okuyan öğrenciler, 4 yıl süre içerisindeki alması gereken dersleri başarı ile tamamlayarak bilgisayar mühendisliği diplomasını almaya hak kazanır. Öğrencilerin bu süre içerisinde alması gereken dersler dışında bir de bitirme projesi hazırlayıp teslim etmesi gerekmektedir. Bu bitirme projesi 4. sınıfta hazırlanıp teslim edilir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bilgisayar Mühendisliği bölümünde yer alan dersler aşağıda listelenmiştir. Bu dersler;

  • Bilgisayar Donanımı
  • Mikro İşlemci
  • Matematik
  • Elektrik
  • Ekonomi
  • Fizik
  • Programlama
  • Veri tabanı
  • İstatistik
  • Çözümleme
  • Algoritma

Bilgisayar Mühendisliği bölümünde bulunan derslerden teorik dersler sınıf ortamında normal olarak işlenmektedir. Uygulamalı olan dersler ise laboratuvarlarda işlenmektedir. 3 yılı başarı ile tamamlayıp geçen kişiler, son sınıfta bir bitirme projesi hazırlayarak mezun olmaya hak kazanırlar.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler çalıştıkları kurum yada şirketlerde, donanım sorunları ve testleri, bakım faaliyetleri, yeni teknolojilere uygun olarak bilgisayar ekipmanlarının güncellenmesi, yazılım geliştirme ekibi ile koordinasyon oluşturma, gerektiği takdirde yeni mobil uygulama oluşturma, yöneticiye teknik destek sağlamak, sistem güvenliğini sağlamak, bulut depolama hesaplarının kontrolü ve güvenliği ve gerektiği takdirde yedek donanımların tedarik edilmesi gibi görevler üstlenir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler kamu ya da özel kuruluşlarda, ticari faaliyette bulunan firmalarda, bankalarda, üniversitelerde, yazılım üzerine faaliyet gösteren firmalarda, eğitim sektöründe, endüstri alanında ve bilgisayar üzerine faaliyet gösteren firmalarda çalışma olanaklarına sahip olurlar.

Kamu kurumlarında çalışacak bilgisayar mühendisliği mezunu kişiler sistem çözümleyici olarak çalışabilirken, özel firmaları tercih edenler ise yazılım geliştiricisi olarak görev almaktadırlar. Çalışma koşullarının geniş olması sebebi ile tercih edilen bir bölümdür. Bu bölüm mezunları genellikle 5.000 - 10.000 TL arasında değişiklik gösteren miktarlarda maaş alabilmektedirler. Bu maaşlar özel ya da kamu kuruluşları olarak değişiklik göstermektedir.