SİZLERE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN YENİLENİYORUZ. BU NEDENLE KISA SÜRE İÇİN HİZMET VEREMEMEKTEYİZ.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Nedir?

Teknolojinin gelişimine bağlı olarak, bilgisayarlı sistemlerin kullanım alanlarının çoğalmasından dolayı, bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü öğrencilerin ilk tercihleri arasında bulunmaktadır.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Sayısal puanla öğrenci alan bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, dört yıl sürmektedir.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Dersleri Nelerdir?

Dört yıllık örgün eğitime devam eden öğrenciler, bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümünde mesleklerinde kendilerine yardımcı olacak, birçok konuyu öğrenirler.

Gördükleri dersler şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Birinci yarıyıl dersleri: Türk dili, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, yabancı dil, genel işletme, matematik, programlamaya giriş, bilgisayar beceri ve uygulamaları ile web tasarımı.
  • İkinci yarıyıl dersleri: yabancı dil, Türk dili, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, ekonomi, matematik, yapısal programlama, bilgisayar beceri ve uygulamaları ile web tasarımı.
  • Üçüncü yarıyıl dersleri: genel muhasebe, veri tabanı sistemleri, veri yapıları ve algoritmalar, olasılık ve istatistik, mantık devreleri, internet programcılığı ile iş sağlığı ve güvenliği.
  • Dördüncü yarıyıl dersleri: genel muhasebe, veri tabanı sistemleri, görsel programlamaya giriş, yöneylem araştırması, sunucu yönetimi, matematik yazılımları ile iş sağlığı ve güvenliği.
  • Beşinci yarıyıl dersleri: finansal yönetim, bilgisayar mimarisi, nesneye yönelik programlama, bilgisayar grafikleri, otomatik kontrol ve yazılım modelleme ve proje yönetimi.
  • Altıncı yarıyıl dersleri: finansal tablo analizi, bilgisayar ağları, görsel programlama uygulamaları, sistem programlama, dijital görüntü çözümleme ve girişimcilik ve küçük işletme yönetimi.
  • Yedinci yarıyıl dersleri: üretim kaynak planlaması, bilgisayar sistem güvenliği, dağıtık veri tabanları,
  • Bitirme projesi, sinir ağları ile girişimcilik ve küçük işletme yönetimi.
  • Sekizinci yarıyıl dersleri: bilişimde müşteri ilişkileri, bilgisayar ağ güvenliği, veri madenciliği, bitirme projesi ve bulanık mantık.

Öğrenciler zorunlu derslerin yanında; benzetim programları, menkul değerler analizi, bilgisayar destekli tasarım ve e-ticaret uygulamaları gibi seçmeli dersleri de görmektedirler.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bölümden mezun olanlar, bilgisayar ile bilişim sistemleri konusunda uzman ve yönetici kadrolarında iş bulabilirler. Özellikle teknoloji (teknolojik cihaz ve aletler) ile iş sistemini entegrasyon konusunda çalışmaktadırlar.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bölümden mezun olanlar için kamu kurumları ve özel sektörde çok fazla iş imkanı bulunmaktadır. Bilgisayar ve teknolojiyi kullanan tüm kurum ve kuruluşlar, bu kalifiye mezunlara ihtiyacı bulunmaktadır.