.
Biyoloji bilimi ve Tıp alanında kullanılan cihazların, montajı, periyodik bakımı ve teknik onarımını tespit ederek uygulayacak kişilerin yetiştirilmesi adına biyomedikal cihaz teknolojisi (MYO) bölümü bulunmaktadır. Teknik personel yetiştirmek adına bu bölümde verilen eğitimler oldukça önemlidir.
2 yıllık ön lisans eğitimi ile verilen biyomedikal cihaz teknolojisi (MYO) bölümü ile görüşen derslerden başarılı olan öğrenciler mezun olur. Biyolojik ve tıp alanında kullanılan cihazların doğru kullanılması adına bu tür kurum ve kuruluşlar bölüm mezunlarına ihtiyaç duyar. Bazı hasarlar ya da arızalar bu önemli cihazların çalışmasını etkiler. Bu durumda eğitimli uzmanlar tarafından tespiti yapılan cihazların onarılması önem teşkil eder. Teknik ekibin önemli olduğu bu alanlarda, eğitimli, işinde uzman kişiler her zaman aranmaktadır.
Ön lisans eğitimini tamamlayan öğrencilerin bu alanda gördüğü dersler kapsamlıdır. Bu derslerden başarıyla geçen öğrenciler, işinde uzman olur ve çalışmaya başlayabilir.
Biyomedikal cihaz teknolojisi (MYO) bölümü dersleri;
4 yarıyıl halinde eğitimini tamamlayan öğrenciler Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Ön lisans diploması almaya hak kazanır. Eğitimini devam ettirmek ve lisans tamamlamak isteyen mezunlar ise DGS sınavı ile farklı bölümlerde lisans tamamlayabilirler. Bu bölümler arasında; Biyomedikal Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi alanlara geçiş yapılabilir.
Bölüm mezunları; cihazların tasarımı, verimliliği artırıcı çözümeler, verim artırmak adına araştırma yapılması gibi birçok alanda çalışmalar yapabilir. Lisans tamamlayarak iş alanını daha fazla geliştiren mezunlar, teknolojik cihazlar alanında kendisini sürekli geliştirebilirler.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölüm mezunları özel ve devlet hastanelerinde, dispanser, tıbbi cihaz üretim alanlarında, tamir bakım servisinde, biyomedikal laboratuvarlarında ve daha birçok alanda iş sahasında yer alabilirler. Aynı zamanda kendi işletmelerini açabilen mezunlar için günümüzde iş olanakları artmaktadır. Biyomedikal cihazlarının zamanla bozulması ve tıp alanında hayati cihazların olması, bu anlamda ihtiyacı artıran sebepler arasında yer alır. Yeni cihazların gelişmesi ile bu cihazlar hakkında bilgi sahibi olmak sürekli eğitim gerektirir.