.
Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümü şirketlerin veya kuruluşların işleyişini düzenleyecek, belge takibini yapacak ve şirket içi iletişimi sağlayacak bireylerin yetişmesini sağlar. Kişiler bu bölümde edindikleri bilgiler sayesinde şirketteki işleyişin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olurlar.
Bölüm iki yıllık önlisans eğitimi verilen bir bölümdür. Bu sebeple yönetici asistanı ya da sekreter olmak isteyen kişiler meslek yüksek okullarında eğitim alırlar. Ancak lise mezunlarının büro yönetimi ve yönetici asistanlığı (myo) bölümüne gidebilmeleri için tyt sınavına girmeleri ve tyt puanlarının olması gerekir.
Bölümü kazanan öğrenciler büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümünde 4 dönem boyunca eğitim alınır. Bu eğitim boyunca da kişilerin asistanlık yapabilmeleri için edinmeleri gereken bilgiler çeşitli eğitimler kapsamında verilir.
Bölümü tercih edenlerin alacakları dersler;
Başta olmak üzere çeşitli dersleri görürler. İki yıllık eğitim boyunca aldıkları dersleri başarıyla tamamlayan kişiler büro yönetimi ve yönetici asistanlığı (myo) diploması alırlar. Önlisans diploması yerine lisans diploması almak ve eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen önlisans mezunları ise Dgs sınavına girerek okul kazanıp lisans mezunu olabilirler.
Büro yönetimi ve yönetici asistanlığı (myo) bölümünden mezun olan kişiler ofislerdeki ve şirketlerdeki günlük işleyişi ve devamlılığı sağlarlar. Asistanı oldukları kişinin işlerini kolaylaştırarak işlerin zamanında yetişmesini sağlarlar. Bilgisayar üzerinde gerekli veri girişlerini ve takip işlemlerini gerçekleştirirler. Ayrıca şirketteki birimlerin birbiriyle iletişim içinde olmasını sağlarlar.
Bölümden mezun olan kişiler özel sektörde ve kamuda çalışabilirler. Şirket veya ofis bünyesinde olan her türlü kuruluşta yönetici asistanlarına veya büro yönetimi elemanlarına ihtiyaç duyulur. Özellikle mezunlar yönetici asistanlığı üzerinde deneyim kazandıklarında büyük şirketlerde asistan olarak çalışıp yöneticinin işlerinin kolaylaştırırlar. Bölümden mezun olan kişilerin çalıştıkları yerler arasında özel şirketler, hastaneler, devlet kurumları, belediyeler ve hukuk büroları yer alır.