Özel sektörde olan birçok firma Çağrı Merkezi Hizmetleri müşteri temsilcisi sayesinde duyulmaktadır. Bunun sebebi internet sitelerinde ve TV kanalından duyulan kampanyaların yeterince geri dönüşü olmamasıdır. Bu kapsamda ikna kabiliyeti yüksek müşteri temsilcileri vasıtasıyla müşteriler ile karşılıklı iletişime geçmek ve onları ikna edebilmek amaçlanmıştır. Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü iş imkanı konusunda oldukça elverişli olduğu için sıklıkla araştırılmaktadır.
Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü ile ilgilenen üniversite adayları tyt sınavına girmelidir. Tyt sınavından 150 baraj puanını aşan adaylar önlisans programlarının tümünü tercih edebilme hakkına sahip olmaktadır. Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü hemen hemen birçok üniversitede bulunduğu için taban puanı yüksek bir bölüm değildir. Eğitim süresi ise 2 yıldır ve bu eğitim süresi içinde öğrenciler staja tabi tutulmaktadır.
Bölümü tercih edilecek üniversite adaylarının genellikle derslerinin zor olup olmadığı konusunda araştırma yaptığı bilinmektedir. Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünde verilen dersler çok zorlayıcı değildir. Normal bir çalışma ile derslerin tümünü kolaylıkla vermek mümkündür.
Bölümün dersler ise şöyle sıralanabilir;
Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü okuyan her mezun ayrı görevlerde çalışmamaktadır. Bu konuda sektörden sektöre değişiklik vardır. Örneğin KPSS ile atanan mezunların Büyük bir kısmı Veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak çalışmaktadır.
Ancak genel olarak bölüm mezunları ne iş yaptığı şöyle sıralanabilir;
Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunları KPSS ya da özel sektörlerde iş imkanı bulabilir. 2 yılda bir ÖSYM tarafından hazırlanan KPSS önlisans sınavları devlet kadrolarına yerleşebilirler.
Genel olarak bölüm mezunlarının iş imkanları şöyle sıralanabilir;