.
Teknolojinin hızla gelişmesi ve artık oyunların tamamen dijital dünyada yer alması oyun sektörüne olan ihtiyacı da beraberinde getirmiştir. Bölümün amacı oyun severlerin beğenisine sunulacak olan oyunları hazırlayabilecek nitelikli elemanlar yetiştirmektir. Öğrenciler dijital oyun tasarımı eğitimden interaktif eğitimler alacak ve oyun hazırlama konusunda detaylara sahip olabilmek için dersler alacaklardır.
Üniversitelerde lisans düzeyinde eğitimi verilen dijital oyun tasarımı bölümünün eğitim süresi 4 yıldır. Bölüm bazı üniversitelerde Güzel Sanatlar Fakültesinde yer alırken bazı üniversitelerde ise İletişim Fakültesin içerisinde bulunmaktadır. Oyun sektöründe eleman ihtiyacı oldukça fazladır. Bu yüzden bölüm mezunları farklı alan ve yerlerde kolay bir şekilde istihdam edilebilirler. Bölüm için üniversitelerde farklı fakültelerde dersler verilir. Üniversiteden üniversiteye
Bölüm öğrencileri 4 yıl toplamda 8 yarıyıl boyunca birçok ders alır. Alınan derslerden bazıları şunlardır:
1) Görsel Algı Psikolojisi
2) Dijital Oyun Öykülemesi ve Senaryo
3) Siber Güvenlik
4) E-Spor
5) Dijital Oyun Tasarımı İçin Fizik
6) Sanal Gerçeklik ve Dijital Oyun
7) Dijital Oyunlar İçin Kod Yazımı
8) Oyun Karakter Tasarımı
derslerini ve bunların yanı sıra daha birçok farklı ders alırlar. Mezuniyet koşullarını sağlayan ve 4 yıllık eğitimini bitiren öğrenciler dijital oyun tasarımı lisans diplomasını almaya hak kazanırlar. Üniversitelerde öğrenci kabulü yapan bölüm için adayların sayısal puan almaları gerekmektedir.
Oyun aşamasının her aşamasında yer alabilen bölüm mezunları birçok alanda istihdam edilebilir. Bir oyunun yapım aşamasının başından sonuna kadar görev alırlar. Kariyerlerine akademik alanda devam edebilecekleri gibi farklı alanlarda da çalışma imkanına sahiptirler.
Bölüm mezunları 4 yıllık eğitimleri boyunca farklı alanlarda ders aldıkları için birçok alanda istihdam edilebilme olanağına sahiptirler. 2D ve 3D grafikler, simülasyon ve modelleme, hikaye anlatımı ve anlatı mimarisi gibi alanlarda ders alan öğrenciler şu yerlerde çalışma imkanı bulabilirler:
1) Oyun Firmaları
2) Reklam Ajansları
3) Film Prodüksiyon Şirketleri
4) Animasyon ve Modelleme Şirketleri
5) Haber Ajansları
gibi alanlarda çalışabilirler. Bölüm mezunları oyun tasarımının her aşamasında görev alırlar ve bu konuda da ders olarak bütün eğitimleri görürler. Ülkemizde çoğu üniversite verilen dijital oyun tasarım eğitimi için sayısal puan türünde belirlenmiş olan puanı almak gerekir.