Ekonomi Bölümü Nedir?
Üretimden tüketime, aralıktaki tüm süreci içine alan, ticaretiyle, dağıtımıyla, ihracatıyla, ithalatıyla bir olan süreci inceleyen bilim dalına Ekonomi adı verilmektedir. Ekonomi Bölümü şirketlerin, kurumların, hatta dünya devletlerinin işlemlerini takip edip gözlemlemek ve bu işlemlerden anlamlı sonuçlar oluşturmak gibi bir hedefe dahildir.
Ekonomi Bölümü üniversitede temel ekonomi bilgilerinden başlayıp yüksek analiz tekniklerine kadar birçok öğretim sunan bir bölümdür. Analiz üzerine yoğunlaşılan bölüm dahilinde öğrenci araştırma ve çözümleme üzerine çalışmakta ve yeteneklerini geliştirebilmektedir.
Ekonomi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?
4 yıllık lisans eğitimine sahip olan Ekonomi Bölümünden mezun olan öğrenciler Ekonomist olarak adlandırılırlar. Ekonomi bölümü dahilinde verilen dersleri başarı ile geçen öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar.
Ekonomi Bölümü Dersleri Nelerdir?
Üniversiteler içerisinde Ekonomi Bölümü son zamanlarda yaygınlaşmıştır. Ekonomi bölümü dahilinde birçok üniversite benzer ders programları uygulamaktadır. Ancak farklı bölümleri uygulayan üniversiteler de yer alıyor.
Ekonomi Bölümü öğrencilerinin göreceği dersler genel itibariyle şöyledir:
- İstatistik,
- Makro İktisat,
- Ekonomi,
- Mikro İktisat,
- Siyaset Bilimi,
- Para Bilimi,
- Para ve Bankacılık,
- Sanat ve Kültür Ekonomisi,
- Çevre Ekonomisi,
Ekonomi Bölümü birçok bilim dalından esinlenen, ortak dersler içeren bir bilim dalıdır. Bu bilim dalı dahilinde dışarıdan dersler alınabildiği gibi daha çok dış bölümlere dersler verilmektedir. Ekonomi bölümü birçok bölüme esin kaynağı olan bir bölümdür. Bu kapsamda Ekonomi Bölümü çok değerli bir bölümdür.
Ekonomi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Ekonomist olarak adlandırılan Ekonomi Bölümü mezunları ekonominin incelenmesi adına çalışmalar yapar, ekonomik tutumları izlerler.
Ekonomi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
Geniş iş seçenekleriyle Ekonomi Bölümü mezunları öğrenim sonrasında kolaylıkla iş bulabilmektedir. Ekonomi bölümünden mezun olan kişiler bankacılık, satış ve pazarlama, gayrimenkul işlemleri, bilgi ve iletişim, ekonomik danışmanlık, borsa, eğitim gibi birçok sektörde iş imkanı bulmaktadır.
Ekonomi bölümü mezunlarını ticaret ve alışverişin yer aldığı her sektörde iş imkanları karşılamaktadır. Ekonomi bölümünden mezun olan kişiler bu anlamda başarılı olmuşlardır. Ekonomi bölümü mezunları sektörler arasında kalmış, seçim yapmakta zorlanmışlardır. Ekonomistler birçok alanda birçok iş olanağına sahiptir. Ekonomistler yapıları gereği inceleme yapmaya, araştırmaya yatkın kişilerdir.
Bu bağlamda da akademik kariyer ekonomistler için önemlidir. Ekonomi bölümünden mezun olan kişiler iş olanakları açısından geniş iş olanaklarına sahiptirler. Ekonomi bölümü geniş iş olanakları dahilinde birçok öğrenciye ve hayallerine ev sahipliği yapmaktadır.