SİZLERE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN YENİLENİYORUZ. BU NEDENLE KISA SÜRE İÇİN HİZMET VEREMEMEKTEYİZ.

Elektrik/Elektronik Mühendisliği Bölümü

Elektrik/Elektronik Mühendisliği Bölümü Nedir?

Bu meslek alanı, bir çok mühendislik alanlarının birleşimi olan bir mühendislik dalıdır. Elektrik Elektronik Mühendisleri, elektrik ve elektronik aletlerin tasarımı ve bunlar ilgili projeler geliştirme görevinde yer alırlar ve bu sistemleri test etmekle sorumlu kişilerdir. Bu alanda kariyer yapmak isteyen kişiler, üniversitelerde elektrik/elektronik mühendisliği bölümünü tercih ederek, başarı ile tamamladıklarında Elektrik Elektronik Mühendisi unvana sahip olurlar.

Elektrik/Elektronik Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü okumak isteyen öğrenciler 4 yıl süre ile eğitim görmektedirler. Fakat bazı üniversiteler elektrik/elektronik mühendisliği bölümüne 4 yıl süreye ilave olarak bir de hazırlık sınıfı eklemektedir. Böylelikle eğitim süresi 5 yıla çıkabilmektedir. Bu üniversiteden üniversiteye göre değişiklik göstermektedir. Hazırlık sınıfından başarılı olmak gerekmektedir. Hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayan öğrenciler 1. sınıftan devam edebilirler.

Elektrik/Elektronik Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Lisans örgün eğitim düzeyindeki elektrik/elektronik mühendisliği bölümünde şu dersler yer almaktadır;

  • Teknik Resim
  • Elektrik Mühendisliğine Giriş
  • Programlama
  • İstatistik
  • Devre analizi ve tasarımı
  • Güç Sistemleri
  • Elektromanyetik Alan
  • Elektronik
  • Analog ve Sayısal Elektronik
  • Mikroişlemci
  • Elektrik Makineleri
  • Yüksek Gerilim


Elektrik/Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Elektrik Elektronik Mühendisleri, enerji iletimi ve dağıtımı, haberleşme sistemlerinin geliştirilmesi, elektronik cihazlarının tasarımı, elektrik ve elektronik cihazların bakımı, elektrik sistemlerinin testleri, gerekli kontrol ve standartlara uygunluğunun kontrolü gibi alanlarda görev almaktadır. Günümüzde bu alana olan ilginin artması ile birlikte iş bulma olanakları da daralmış durumdadır. Kişilerin rakipleri oldukça fazladır. Bunun için çalışmak istedikleri yerlere yerleşmek isteyen kişiler gerekli sınavlara daha iyi hazırlanmaları gerekmektedir.

Elektrik/Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Kamu kurum ve kuruluşlarında ya da özel şirketlerde çalışma imkanına sahiptirler. Üniversitelerde, fabrikalarda, özel elektrik dağıtım şirketlerinde görev alabilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarına alımlar genellikle yazılı sınav ve mülakat sistemi ile yapılmaktadır. Belirli tarihlerde yayınlanan ilanları takip ederek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Elektrik Elektronik Mühendisliği alanı günümüzde en çok tercih edilen alanlardan biri haline geldi. Neredeyse bir çok üniversitede Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü bulunmaktadır. Bundan dolayı her yıl binlerce mezun olmaktadır. Bu netice ile bu alandan mezun olan kişilerin rakiplerinin bir hayli fazla olması nedeni ile, özellikle kamu kurumlarına girmek isteyenlerin yoğun bir çalışma içerisine girmeleri gerekmektedir.