.
Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi, iletişimin kesintisiz kullanılması, verimli bir iletişim ağı oluşturmak adına elektronik haberleşme (MYO) bölümünün öneminin artmasına neden olmuştur. İletişimin sorunsuz olması adına birçok komünikasyon şirketi tarafından ar-ge çalışmaları yapılmakta ve daha verimli hale getirmek adına Elektronik ve Haberleşme mühendislerine ihtiyaç duyulmaktadır. Sorunları tespit etmek ve çözümler üretmek adına önemli bir görev üstlenen bu bölümden mezun olan öğrenciler bilgilerini teknolojiyle birleştirecekler.
Elektronik Haberleşme (MYO) Bölümü eğitim süresi 4 yıllık lisans programına dahildir. Sayısal puan türünde öğrenci kabul eden bölümde mühendislik fakültesi kapsamında eğitim verilmektedir. Bölüm 2019–2020 yılı YÖK verilerinde yer alan 9 farklı üniversitede bulunmaktadır. 16 eğitim seçeneği ile öğrencilere sunulan bölüm 8 yarıyılı kapsıyor.
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden mezun olmak isteyen öğrenciler verilen dersleri başarıyla geçmelidir.
Elektronik haberleşme (MYO) bölümü dersleri;
4 yıl süresince bu dersleri gören ve eğitim alan öğrenciler Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Lisans Diploması alırlar. Diploma ile birlikte çalışma alanları geniş olan mezunların, görev ve sorumluluklarını bilmesi önemlidir.
Üniversitelerin elektronik haberleşme (MYO) bölümünden mezun olan kişiler iletişim alanlarında yer alan sorunları tespit ederek, kesintisiz iletişim adına gerekli çözümleri üretir. Mühendisliğin gereklerini yerine getirerek elektronik haberleşmeye veri kazandırmakla görevlidir.
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu olan kişilerin iş olanakları devlet ve özel kurumlarda bulunmaktadır. Kariyerinde ilerlemek isteyen mezunlar; elektronik tasarım atölyesi, internet servis sağlayıcıları, elektronik üreticileri, haberleşme sistem üretici firmalarında çalışabilirler. Askeri iletişim ve elektronik merkezi, telefon operatörü, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma teknoloji üreticileri gibi birçok alanda çalışma olanağı bulur. Devlet kurumlarında çalışmak isteyen Elektronik ve Haberleşme mühendisleri ise KPSS sınavından yeterli puanı almaları gerekmektedir. Tercihlerinde niteliklerine uygun işleri kamu alanında seçebilirler. İletişimin arttığı ve önemli olduğu bir dönemde her zaman eğitimli kişilere ihtiyaç duyulur.