SİZLERE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN YENİLENİYORUZ. BU NEDENLE KISA SÜRE İÇİN HİZMET VEREMEMEKTEYİZ.

Enerji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü

Enerji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Nedir?

Enerji ve Malzeme Mühendisliği bölümü son zamanlarda üniversite tercihlerinde yer alan meslekler arasındadır. Lisans eğitiminde verilmek istenen amaç, enerji üretimi, enerji planlaması, enerji malzeme seçimi, malzemelerin kullanılması, geliştirilmesi ve alternatif enerji kaynaklarının ar-ge çalışmalarında yer alacak enerji ve malzeme mühendisliği bölümü mezunu olan eğitimli kişilerin olmasıdır. Enerji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde tercih edilen en önemli nitelikler Mühendislik, Fizik, Sosyal iletişim, disiplin ve Matematik gibi ilgi alanlarına sahip olunmasıdır.Enerji ve Malzeme Mühendisliği bölümü son zamanlarda üniversite tercihlerinde yer alan meslekler arasındadır. Lisans eğitiminde verilmek istenen amaç, enerji üretimi, enerji planlaması, enerji malzeme seçimi, malzemelerin kullanılması, geliştirilmesi ve alternatif enerji kaynaklarının ar-ge çalışmalarında yer alacak enerji ve malzeme mühendisliği bölümü mezunu olan eğitimli kişilerin olmasıdır. Enerji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde tercih edilen en önemli nitelikler Mühendislik, Fizik, Sosyal iletişim, disiplin ve Matematik gibi ilgi alanlarına sahip olunmasıdır.

Enerji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Enerji ve Malzeme Mühendisliği bölümü tercihler arasında yer aldığında, eğitim Mühendislik Fakültesi'nde verilir. Sayısal puan türü dikkate alınır ve 4 yıllık lisans bölümünde eğitim tamamlanır. 8 yarıyıl olarak görülen dersler kapsamlıdır.

Enerji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Enerji ve Malzeme Mühendisliği bölümünde görülen dersler ile enerji bilimi ve malzeme bilimi mühendisliği dersleri birleşim olarak sunulur. İki ayrı mühendislik alanının birleştiği enerji ve malzeme mühendisliği bölümü içerisinde enerji, fizik ve matematik alanında dersler ağırlıklıdır.

Enerji ve Malzeme Mühendisliği bölüm dersleri;

  • Diferansiyel Denklemler dersleri
  • Olasılık ve İstatistik dersleri
  • Genel Kimya dersleri
  • Mühendislik Termodinamiği dersi
  • Enerji Mühendisliğine Giriş dersi
  • Enerji Dönüşüm Sistemleri dersi
  • Kütle ve Enerji Denklikleri dersi
  • Matematik dersi
  • Fizik dersi
  • Devre Analizi dersi
  • Malzeme Bilimi dersi
  • Bilgisayar Programlama dersi

Enerji ve Malzeme Mühendisliği Lisans Diploması almaya hak kazanan öğrenciler, bu derslerden başarıyla geçmiş sayılır. Mezunların unvanı ise Enerji ve Malzeme Mühendisi olarak geçer.

Enerji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Enerji ve Malzeme Mühendisliği alanında çalışacak olan kişiler özel ve devlet kurumlarında enerji verimliliği, kalite kontrol, alternatif enerji teknolojisi ve planlama alanında görev alırlar.

Enerji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

4 yıllık lisans eğitimini başarıyla tamamlayan enerji ve malzeme mühendisliği mezunları enerji üretiminde bulunan şirketlerde görev alırlar. Çalışma alanları geniş olan bu bölüm mezunları devlet kurumlarında yer alan enerji kurumlarında ve kuruluşlarında çalışabilirler. Bunun için Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan başarıyla geçmeleri gerekmektedir. Memur olarak çalışma imkânının yanı sıra artan enerji ihtiyacı nedeniyle sürekli gelişen enerji sektöründe açık iş sahası yaratabilirler. Enerji ve malzeme biliminin birleştiği Enerji ve Malzeme Mühendisliği, alanında başarılı ve uzman kişilere yer vermektedir. Bölüm mezunlarının enerji mühendisliği alanında iş bulması bu nedenle oldukça kolaydır.