.
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon temel olarak insana hizmet verilen bölümlerden biri olarak gösterilebilir. Farklı bireyler ve gruplar ile ilgilenilen meslek grubunda her türlü ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanır. Bu ihtiyaçlar sadece temel ihtiyaçlar ile sınırlı da değildir. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon bölümü dezavantajlı gruplar olarak da adlandırılan bu kesimlerin yeme içme sorunundan kalacak yer sorununa, güvenliğinden topluma kazandırılmasına kadar çok uzun soluklu bir süreci içerir.
Sosyal Hizmetler Bölümü 4 yıllık bir eğitim sürecini içerir. Sınırsız bir insan sevgisine sahip olmak sektörde başarılı olmanın temel koşuludur. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü mezunları birçok alanda çalışabilir. Başarılı bir çalışmacı insanı merkeze alır. İnsanın akla gelebilecek her türlü gereksinimi ile ilgilenir. Temel amaç olarak dezavantajlı bireylerle ilgilenir. Genel anlamda onları sağlıklı bir şekilde topluma kazandırmayı amaçlar.
Sosyal Hizmetler ders içerikleri genel olarak insanı ve insan psikolojisini anlamaya yönelik olup onlara nasıl yardım edilebileceği öğrenciye kavratılmaya çalışılır. Sosyal yardımlar, sosyal yardımları nasıl ulaşılabileceği gibi konular üzerinde durulur.
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon bölümü kapsamında öğrencilere okutulan derslerin başlıcaları şu şekildedir;
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon bölümünde yukarıda ismi geçen dersler ve ortak zorunlu dersler haricinde daha pek çok dersin eğitimi verilir.
Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü mezunları olan sosyal çalışmacılar insan üzerine çalışır. Sokak çocukları gibi, şiddet mağdurları gibi dezavantajlı bireylerin güvenlikleri ve topluma kazandırılmaları amaçlanır. Toplumlarda birçok işletme sosyal projelere katılır. Pek çok varlıklı insan ihtiyaç sahipleri için çeşitli yardımlar yapar. Sosyal Çalışmacı ihtiyaç sahiplerinin bu yardımlara ulaşabilmesini sağlar.
Sosyal çalışmacılar gerek kamu sektörü gerekse özel sektörde çok geniş iş olanaklarına ulaşır. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon bölümü mezunları; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi bakanlıklarda Kamu Hastaneleri, Tıp Fakültesi Hastaneleri, özel hastaneler, okullar, özel eğitim merkezleri, etüt merkezleri, cezaevleri, aile danışmanlık merkezleri, çocuk yuvalarında, yetiştirme yurtlarında, kreş ve gündüz bakım evlerinde, huzurevlerinde, toplum merkezlerinde, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, yaşlı dayanışma merkezlerinde, sokak çocukları merkezlerinde, ergen danışma merkezlerinde ve daha pek çok alanda iş olanağı bulur.