Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne ait bölümler arasında yer alan ergoterapi bölümü insanların yaşamlarının normal düzeyde gerçekleşmesi için deneyimli kişilerin yetişmesini sağlar. Bu bölümde eğitim alan ve mezun alan kişiler psikolojik rahatsızlıkları olanlarla, engellilerle ve yaşlılarla ilgilenirler. Onların psikolojik sorunlarını ve yaşamlarını etkileyen kayıplarının ardından yaşama adapte olmalarını sağlarlar. Bölümde eğitim alan kişiler rahatsızlığı olan bireylerin topluma kazandırılmasını sağlayacak çalışmalar yaparlar.
Ergoterapi bölümü eğitim süresi 4 yıllıktır. Bu bölümü tercih eden kişiler 4 yıl boyunca meslekleri için gerekli olan tüm eğitimleri alırlar. Ayrıca okul hayatı devam ederken hastane gibi kurumlarda birebir meslek alanları için staj görebilirler. Tamamlanan dört yıllık eğitimin ardından da ergoterapist mesleğini yapmaya hak kazanırlar. Aynı zamanda da üniversiteyi lisans düzeyinde bitirmiş olurlar.
Sağlık sektöründe çalışmak isteyenler ve sağlık bölümleri arasında son zamanlarda tercih edilen ergoterapi bölümünü seçenler 4 yıl boyunca toplam 8 dönemde ders alırlar. Aldıkları derslerin bir kısmı teorik dersler olurken bir kısmını da hastaneler veya sağlık kurumlarında alırlar. Bölümde okumak isteyen kişiler 4 yıl boyunca şu dersleri alırlar;
Şeklindeki dersleri veya seçmeli olan bazı dersleri alarak ergoterapist olarak mezun olurlar. Sonrasında da devlet kurumlarında veya özel kurumlarda insanlar için hizmet vermeye başlarlar.
Bölümü başarıyla bitirerek meslek sahibi olan kişiler insanlarla ilgilenirler. İnsanların yaşamsal aktivitelerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için gerekli destekleri verirler. Ergoterapist olan kişilerin yaptıkları işler arasında bağımlılık, hiperaktivite, psikolojik destek, dikkat eksikliği ve yaşlıların bakım evlerine adapte olmaları için çalışmalar yer alır. Bunlar dışında bu bölümü bitiren kişiler kas rahatsızlığı sebebiyle yaşamsal fonksiyonlarını kaybeden kişilerin rahat yaşam sürebilmesi adına çözümler üretirler. İlgi alanları içerisinde engelli olan kişiler ve dışlanmış olan kişilerde yer alır.
Lisans eğitimi verilen bu bölümden mezun olan kişiler büyük oranda sağlık sektöründe çalışırlar. Bunlar özel veya kamu sağlık birimleri olabilir. Ergoterapist olan kişilerin çalışabilecekleri yerler arasında sağlık merkezleri, hastaneleri, özel bakım evleri, okullar, şirketler, sığınma evleri, sağlık ocakları ve rehabilitasyon merkezleri yer alır.