SİZLERE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN YENİLENİYORUZ. BU NEDENLE KISA SÜRE İÇİN HİZMET VEREMEMEKTEYİZ.

Felsefe Grubu Öğretmenliği Bölümü

Felsefe Grubu Öğretmenliği Bölümü Nedir?

Felsefe Grubu Öğretmenliği, felsefenin anlam ve önemini, yapısını, tarihini, bunları bireylere aksederek sosyal, siyasal ve mantıksal kavrama dayandıran bir daldır. Felsefe bölümünün amacı sosyoloji bölümünde olduğu gibi toplumsal kurumlar, bunların kökeni, doğrultusu, bakış açısı ve daha niceleri hakkında araştırma yapıp bilgi paylaşımında bulunmaktır. Öğrenciler araştırma yapmayı öğrendikçe kendi kültürlerini ve sistemin işleyiş şeklini bilmek isteyeceklerdir.

Felsefe Grubu Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Felsefe Grubu Öğretmenliği dersleri oldukça yararlı ve kapsamlıdır. Kişiye doğru bilginin hangi amaçla kullanılması gerektiğinden, ahlaksal açıdan hangi bilginin yararlı olduğuna kadar her konuda gelişim göstermeyi öğretir. Derslerden bazıları öğrenciye kuramları doğru ve düzgün bir şekilde analiz edip bunu dinleyiciye aktarması, öğrencilerin bu konuda bilgi sahibi olmasını amaçlaması, doğruyu ve yanlışı birbirinden analiz etmesi üzerine kuruludur.

Felsefe Grubu Mezunu Ne Yapar?

Bu bölümden mezun olan birey kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda öğretmenlik yapabilirler lakin bölümlerini bitirdiklerinde girdikleri sınavdan başarılı olmaları gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek okullarında görev alanlar idarecilik yapabilirler.

Felsefe Grubu Öğretmenliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Neler?

Bölüm mezunu başarılı bir şekilde okuldan ayrıldıklarında çalışamayacakları yer yoktur. Özellikle son zamanlarda Felsefe Grubu Öğretmenliği bölümüne olan artış okullarda da ilgi duyulabilecek çalışma alanları yaratmıştır.

Felsefe Grubu Öğretmenliği için Hangi Vasıflar Aranmaktadır?

Öncelikle bu meslek diğer sosyal ve siyasal dallardan çok daha disiplin ve özveri gerektirir. Çünkü felsefe çalışılması bitmeyen, günümüzde hala etkisi devam eden bir daldır. Mesleğe atılan kişi sorumluluk alması gerektiğini bilmeli, düşüncelerini ve planlarını buna göre uygulamalıdır.

Bu niteliklerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Kişi yaptığı işin bilincinde olmalı; okumayı, yazmayı ve öğrenmeyi sevmelidir.

Değerlendirme, analiz etme, gözlem yapma gibi yeteneklerinin olması bu bölümü daha iyi bir şekilde icra edebilmek için önemlidir. Aksi takdirde okulda görev yapıldığında çocukların davranışları üzerinde neyin etkisinin olduğu bilinemez.

Kişi eğitici sosyal grupların olduğu alanlara girmeyi sevmelidir. Bunu, kendisini geliştirmek için bir amaç değil araç olarak görmelidir.

Aldığı dersleri pratikte uygulayabilir durumda olmalıdır. Sadece bilinen ama uygulanmayan derslerin çok olması kişiye kariyer hayatında pek bir başarı getirmez.

  • Üst düzeyde genel yeteneğe sahip, sözel ifade yeteneği gelişmiş bir kişilik olmalı.
  • Problemleri çözebilme yeteneğine sahip olunup, analizci olunmalı.

Bu ve bunlara benzer niteliklere sahip olunmak felsefe grubu öğretmenliğinin en can alıcı noktasıdır. Kariyer kişiler için çok önemlidir.