SİZLERE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN YENİLENİYORUZ. BU NEDENLE KISA SÜRE İÇİN HİZMET VEREMEMEKTEYİZ.
ÖZÜR DİLERİZ.

Fizik Mühendisliği Bölümü

Fizik Mühendisliği Bölümü Nedir?

Fizik ve Kimya bilimlerinden elde edilen bilgiler kapsamında araştırmalar yapan, teknik olarak yeni yöntemlere dönüştürülmesini amaçlayan bilim dalına Fizik Mühendisliği adı verilir. Fizik Mühendisliği Fizik ve Kimya bilim dalları ile yakından ilişki içerisindedir.

Temel bilgiler birçok bilim dalına ait veriler kapsamında yeniden işlenir. Bu bağlamda teknik problemler için çözümler üretilmeye çalışılır. Makine Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği gibi bilimlerle her an bilgi alışverişi içerisinde bulunması önemlidir.

Fizik Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Üniversitelerin Fizik Mühendisliği öğretim programları lisans bölümü olup Mühendislik Fakültesi kapsamında bir eğitim sağlamaktadır. Fizik mühendisliği bu açıdan 4 yıllık bir lisans öğretimine sahiptir. Üniversite puanları bazında sadece sayısal puan türüyle kabul eden lisans programı bu kapsamda 8 yarıyılın sonunda öğrenci yetiştirmektedir.

Fizik Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Üniversite bazında değişiklik gösterebilen Fizik Mühendisliği bölümü ders programının temel dersleri şunlardır:

  • Sürekli Ortamlar Fiziği,
  • Elektrik ve Manyetizma,
  • Mekanik,
  • Fizikte Sembolik ve Nümerik Teknikler,
  • Fizikte Matematiksel Yöntemler,
  • Mühendislik Matematiği,
  • Diferansiyel Denklemler,
  • İstatistiksel Fizik ve Termodinamik,
  • Fizikte Deneysel Yöntemler,
  • Fizik Mühendisliği Tasarımı,
  • Modern Fizik
  • Quantum Mekaniği,

Üniversitelerin Fizik Mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler Fizik Mühendisi ünvanına hak kazanırlar. Fizik Mühendisleri geniş bir ders kapsamında geniş alanlarda iş bulma imkanına sahiptirler.

Fizik Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Mühendislik adına çalışmalar yapan Fizik Mühendisliği mezunları teknik problemleri gidermek adına Fizik bilgisinden yararlanırlar. Olabilecek problemleri hesaplar ve bunların ortadan kaldırılmasına özen gösterirler. Verimi artırmak adına çalışmalar yürütürler.

Fizik Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Fizik üzerine bir bilim olan Fizik Mühendisliği bölümü mezunları Fizik Mühendisi olmaktadırlar. Fizik ya da fizikten yararlanan aletler hayatın her yerinde görev almaktadır. Bu kapsamda Fizik Mühendisleri bilimsel olan her alanda yer alabilmektedir.

Tüm endüstri aşamalarında, üretim süreçlerinde, planlamalarda, satış ve servis hizmetlerinde, araştırma enstitülerinde görev almaları mümkün olmaktadır. Fizik mühendisleri otomotiv, tesis mühendisliği, makine mühendisliği gibi bölümlerde iş bulabilmektedir.

Ayrıca iletişim teknolojisinde, lazer teknolojisinde ve optik endüstrisinde yer edinebilirler. Tıp teknolojisi Fizik Mühendislerinin iş bulabileceği en önemli alanlardan birisidir. İnsan doğası karşılığında fizik kurallarına uygun olarak yaratılmıştır. Tedavilerde doğala en yakın hedeflenmesi için Fizik kurallarına ihtiyaç duyulmaktadır. Fizik Mühendisleri bu gibi birçok alanda iş olanaklarına sahiptirler.