SİZLERE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN YENİLENİYORUZ. BU NEDENLE KISA SÜRE İÇİN HİZMET VEREMEMEKTEYİZ.

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Nedir?

Bu bölüm pek çok mühendislik tipini bünyesinde barındırmaktadır. Geniş kapsamlı bir lisans eğitim programıdır. Gemi ve deniz teknolojisi mühendisliği bölümünün amacı; deniz yapı ve taşıtlarının her alanda maksimum yarar sağlayacak ve farkını ortaya koyacak şekilde tasarlayan, çalıştığı kuruma katkı sağlayacak kişilerin bilimsel olarak yetiştirilerek sektöre kazandırılmasıdır. Elbette, bu bölümü seçmek isteyen öğrencilerin, teknik işlerle ilgili ve bu konuda belli becerilere sahip insanlar olmaları, ekip çalışmalarına yatkın olmaları, fizik ve aynı zamanda matematik konularına ilgi duymaları, okumayı ve araştırmayı seven, yenilikçi kişiler olmaları gerekir.

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Dört yıllık lisans eğitimidir. Mezun olunabilmesi için ilgili üniversitelerin mezuniyet koşullarının yerine getirilmesi gerekir.

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Gemi ve deniz taşıtları teknolojisi mühendisliği bölümünde mühendislik, denizcilik, deniz taşıt ve yapıları gibi konularda bilimsel eğitimler görülür. Bu bölüm öğrencilerinin dört yıllık eğitim sürelerinde sorumlu olacakları derslerden birkaçı;

  • İleri Matematik
  • Deniz ve İş Hukuku
  • Mühendislik Tasarımına Giriş
  • Deniz Suyu Kimyası
  • Genel Kimya
  • Termodinamik
  • Dinamik
  • Mukavemet
  • Gemi Sevki

Bütün dersleri veren kişiler Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Lisans Diploması almaya hak kazanırlar. Bu bölümden mezun olan öğrenciler Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisi unvanı alarak meslek hayatına başlarlar.

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Gemi ve deniz teknolojisi mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler meslek hayatlarında birçok görev üstlenirler.

Deniz taşıtlarını ve deniz yapılarının planlanması, bu taşıt ve yapıların analiz edilip teste tabi tutulması, tüm bu çalışmalar neticesinde rapor hazırlanması başlıca görevleri arasındadır. Bunların yanı sıra; yük gemileri, fener ve duba gibi pek çok proje içinde yer alırlar. Deniz kirliliğinin önlenmesi teknolojisi üzerine çalışmak, bu alanda yeni teknolojiler geliştirmek gibi görevleri de vardır.

Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Kamu ve özel sektörde iş bulma olanağı mevcuttur. Gemi ve deniz teknolojisi mühendisliği bölümü mezunlarının çoğu tersanelerde çalışmayı tercih etmektedir. Bununla beraber, özel deniz taşıma şirketlerinde de iş imkanı bulunmaktadır. Mezunlar, devlet kurumlarını tercih etmek istiyorlarsa o halde Kamu Personeli Seçme Sınavı şarttır. Bu sınava katılarak yeterli puan kazanıldığında devlet kurumlarında iş bulma şansı elde edilir. Dizel Motor fabrikalarında, mühendislik bürolarında, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı bulunan liman ve işletmelerde de görev alınabilir.