.
Dil bölümleri arasında gürcü dili ve edebiyatı bölümü de yer alır. Bu bölümde, Gürcü dilinde okuma ve yazma, dil bilgisine sahip olma ve dildeki nitelikleri benimseme gibi özellikler sağlanır. Ayrıca, bu bölümde okumak isteyen bireylerin bilmesi gereken çeşitli bilgiler söz konusudur. Bölümün derslerinin neler olduğu, okulu bitirmek için kaç sene okunması gerektiği, mezun olunduktan sonra yapılabilecek işlerin neler olduğu, gibi konular hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.
Dil eğitimi veren üniversiteler, yalnızca bir dil eğitimini vermek üzere odaklanmaz. Okunan bölüme zemin hazırlanması amacıyla farklı bir dil eğitimi de sağlanır. Bu sebeple de genel olarak hazırlık sınıfı bulunur. Tüm dillere ortak zemin hazırlaması amacıyla İngilizce olarak alınan hazırlık sınıfı, bir senelik eğitimi zorunlu kılar. Diğer yandan hazırlık sınıfı geçilerek gürcü dili ve edebiyatı bölümüne başlandığı zaman dört yıllık olacak şekilde bir lisans eğitiminin tamamlanması gerekir.
Derslerde sağlanacak olan yüksek başarı, yıl sonu başarı puanına doğrudan etki eder ve ilerleyen dönemlerden ders alımına imkan tanınır. Bu sayede beş yıldan daha kısa sürede olacak şekilde okulun tamamlanması mümkündür. Ancak derslerin başarısız olarak kalması, ortalamanın belirli bir düzeyin altında olmasına bağlı olarak da dönem uzaması yaşanabilir. Uzatma durumu; derslerin başarıyla verilmesi ve devamlı olarak tamamlanması haline kadar devam edecektir.
Alınması zorunlu olan ve seçmeli olarak da bulunan dersler, gürcü dili ve edebiyatı bölümü için de geçerlidir.
Alınması gereken dersler şu şekilde ifade edilebilir:
Ayrıca, seçmeli derslerin de alınması gereklidir.
Bu bölümden mezun olunduktan sonra; üniversite hocalığı, özel yabancı ders öğretmenliği, folklor inceleme uzmanlığı, çevirmenlik gibi işler yapılabilir.
Gürcü dilini ve bu dilin edebiyatını okuyarak gelişen bireyler, mezun oldukları zaman farklı iş olanaklarına sahip olurlar. Bu olanaklar; eğitmen olma, çevirmen olma ve inceleme uzmanı olma olanağıdır.