.
Aile ve toplum sağlığının korunması, hastalık olması durumunda hekim tarafından belirlenen tedavinin uygulanması, hasta bakımının planlanması ve uygulanması gibi hizmetleri gerçekleştirecek personelin yetişmesini sağlayan bölümdür.
Hemşirelik ve sağlık hizmetleri bölümünden mezun olan kişiler büyük bir sorumluluk üstlenirler. Dolayısıyla, bu bölümü seçen öğrencilerin dürüst, soğukkanlı, hoşgörülü, sorumluluk duygusuna sahip, yardım etmeyi seven, insan konusunda hassas kişiler olması önemlidir.
Hemşirelik ve sağlık hizmetleri bölümü dört yıllık bir bölümdür. Dört yıllık bir lisans bölümüdür.
Bu bölümün dersleri;
Bu dersler başta olmak üzere daha birçok dersten sorumluluk söz konusudur. Derslerin tümünden başarılı olan kişiler, hemşirelik ve sağlık hizmetleri lisans diploması elde ederler.
Bu bölüm mezunlarının görevleri; hasta için tespit edilen tedavilerin uygulanması, hastanın takibinin yapılması, tüm detayların gözlenip rapor yazılması, hastaya gerekli olan bilgilerin verilmesi, ameliyathanelerin ve muayene ortamlarının hazır hale getirilmesi, muayene ve teşhis işlemlerinde yardım etmek, hastanın beslenme, uyku, hareket, uygun giyim, temizlik, beden ısısı gibi tüm fizyolojik ve sosyal ihtiyaçlarını gidermek, hastanın psikolojik ihtiyaçlarına cevap vermek, ameliyat öncesi hastanın hazırlanması ve bakımının yapılması, ameliyat sonrası hastayla ilgilenilmesi, anne-çocuk ve aile planlaması hizmetlerinin görülmesi, istatistiksel bilgilerin toplanması ve bu bilgilerin değerlendirilmesi gibi görevleri vardır. Bunların yanı sıra; sağlık hizmetleri süresince hekime yardımcı olunması ve hekimin istediği hizmetleri yerine getirmesi de bu bölüm mezunlarını görevleri kapsamındadır. hemşirelik ve sağlık hizmetleri bölümü mezunları görev süreleri boyunca tüm bu hizmetlerden sorumlu olacaktır.
Bu bölüm mezunlarına her zaman ve ülkenin her yerinde ihtiyaç fazladır. Bu nedenle, iş olanakları yelpazesi de son derece geniştir. Hemşirelik ve sağlık hizmetleri bölümü mezunları kamu ve özel sektör dahil tüm hastanelerde iş bulabilirler. Aynı zamanda özel kliniklerde, polikliniklerde, sağlık kuruluşlarında, sağlık ocaklarında görev alabilirler. Mezunlar devlet kurumlarında çalışmak isterlerse o halde Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girmek durumundadırlar. Bu sınavdan alınacak puan kamu kuruluşlarında görev alabilmek için belirleyici olacaktır.