İletişim Sanatları Bölümü Nedir?
Sözlü, yazılı, görsel ve medya alanında iletişimin verimli hale gelebilmesi adına iletişim sanatları bölümü kuruldu. İletişim Sanatları bölümü, hızlı gelişen iletişim kanallarını maksimum seviyede kullanılmasını sağlamayı hedefler. Radyo, televizyon, görsel ve yazılı basın gibi medya alanlarında görev alacak kişilerin belirli bir eğitim almış olması gerekir. Medya alanında çalışacak kişilerin iletişim konusunda kendini geliştirmesi oldukça önemlidir.
İletişim Sanatları Bölümü Eğitim Süresi
İletişim Sanatları Bölümü eğitim süresi dört yıldır. Dört yıllık eğitim süresi kapsamında öğrencilerin mezun olabilmesi için belirli koşuları tamamlaması gerekir. Koşular üniversitelerde farklılık gösterdiği için ilgili üniversitelerin iletişim kanallarından bu bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Eğitim süresi boyunca gerekli dersleri başarılı ile tamamlayan kişiler lisans diplomasını almaya hak kazanır.
İletişim Sanatları Bölümü Dersleri Nelerdir?
Sekiz (8) yarıyıl eğitimde reklam ve iletişim alanında birçok ders verilir. iletişim Sanatları Bölümünde genellikle, meslek hayatına hazırlamak adına hem teorik hem de uygulamalı dersler verilir.
iletişim sanatları bölümü dersleri;
- Tüketici Davranışları
- Reklamcılığa Giriş
- İletişim Bilimi
- Medya Planlanması
- Davranış Bilimleri
- Tasarım Atölyesi
- İletişimde İkna
- Pazarlamanın Temel İlkeleri
- Kurum Kültürü
- Fotoğraf Bilgisi
Görülen ders içeriklerinde daha etkili iletişim adına gerekli bilgiler öğrencilere verilir. İletişim Sanatları Lisans Diplomasını alan öğrenciler, Reklamcı veya Halkla İlişkiler Uzmanı unvanını alır.
İletişim Sanatları Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
İletişim Sanatları bölümü mezunları iletişim ve medya meslek kolları alanında birçok iş başvurusu yapabilir. Medya üzerinden bir iletişim kurulması ulaşılması gereken hedef kitleye daha kolay ulaşılmasını olanak tanır. Teknolojinin günden güne gelişiyor olması ve dijitalleşmenin her alanda görülmesinden dolayı İletişim Sanatları Bölümü mezunlarına ihtiyaç artmıştır. Reklamcılık alanında tüketici ihtiyaçları, ürünün hitap ettiği kitle analizi, tüketicilerin ilgi alanları, etkili reklam gibi birçok konuda kurumlar ile tüketiciler arasında köprü oluşturur.
İletişim Sanatları Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
İletişim Sanatları bölümünden mezun olduktan sonra özel ve devlet kurumlarında çalışma imkânı bulunur. Halkla ilişkiler uzmanı olarak birçok özel şirkette iş bulunabilir. Müşteri iletişimini doğru, etkili ve sağlıklı tutabilmek için her sektörde halkla ilişkiler uzmanına ihtiyaç duyulur. Reklam sektörüne yönelmek isteyen kişiler medya kuruluşlarını tercih edebilir. Her iki sektördeki ihtiyaçları kapatabiliyor olması nedeniyle İletişim Sanatları Bölümü oldukça geniş bir yelpazeye hitap eder.