SİZLERE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN YENİLENİYORUZ. BU NEDENLE KISA SÜRE İÇİN HİZMET VEREMEMEKTEYİZ.

İletişim ve Tasarım Bölümü

İletişim ve Tasarım Bölümü Nedir?

Yaratıcılık ile teknolojinin, medya ile buluşmasını sağlayan iletişim ve tasarım bölümü, konuya ilgi duyan öğrencilerin tercihi oluyor. Bölümden mezun olanlar ise, iletişim ve tasarım uzmanı unvanını alıyorlar.

İletişim ve Tasarım Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Süresi dört yıl olan iletişim ve tasarım bölümü, iletişim fakültesi bünyesinde bulunuyor.

İletişim ve Tasarım Bölümü Dersleri Nelerdir?

Günümüzde iletişim ve tasarımın popülaritesinin artması ile iletişim ve tasarım bölümünde görülen derslerin de önemi artmakta.

Bölümde verilen dersler şu şekilde sıralanıyor;

  • Birinci yarıyıl dersleri: görsel iletişim tasarımı, bilgisayar grafiğine giriş, İngilizce ve kompozisyon
  • sanat ve kültüre giriş, üniversite hayatına giriş, sosyolojiye giriş ve Türkçe.
  • İkinci yarıyıl dersleri: görsel iletişim tasarımı, internet tasarımına giriş, ingilizce ve kompozisyon, sanat ve kültüre giriş, sosyal psikolojiye giriş ve Türkçe.
  • Üçüncü yarıyıl dersleri: medya çalışmaları, temel fotoğrafçılık, etkileşimli medya tasarımı ve geliştirmesi, üniversite etkinlik programı, Türkiye tarihi, kültürler, medeniyetler ve düşünceler ile sosyal bilimler için istatistik.
  • Dördüncü yarıyıl dersleri: medya çalışmaları, dijital sinematografiye giriş, senaryo yazımına giriş, iktisadın temel ilkeleri, kültürler, medeniyetler ve düşünceler ile Türkiye tarihi.
  • Beşinci yarıyıl dersleri: yaz stajı, orta düzey film üretimi, görüntü çözümlemesi, medya ve toplum ile medya etiği.
  • Altıncı yarıyıl dersleri: orta düzey film üretimi, popüler kültür ve yeni medya.
  • Yedinci yarıyıl dersleri: kültürel iletişim, proje geliştirme, project development (proje geliştirme) (ing), iletişim yönetimi ve communication management (iletişim yönetimi) (ing).
  • Sekizinci yarıyıl dersleri: proje yönetimi, project management (proje yönetimi) (ing), yeni medya, yaratıcılık ve sorun çözme ile uluslararası iletişim.

Bölüme kayıt yaptıran öğrencilerin, gerekli krediyi doldurabilmeleri için, seçmeli derslerden de ders almaları gerekiyor. Seçmeli derslerin arasında; iş hukuku, grafik tasarımı, eğitsel içerik tasarımı, mobil iletişim teknolojileri ve iletişim uygulamaları yönetimi gibi alternatifli dersler bulunmaktadır.

İletişim ve Tasarım Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

İletişim ve tasarım bölümünden mezun olan öğrenciler; yönetmenlik, senaryo yazımı, ses tasarımı, yapımcılık, görsel tasarım, reklamcılık, gazetecilik, işletme ve marka yönetimi gibi değişik alanlarda çalışabilmektedir.

İletişim ve Tasarım Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bölüm mezunları; yazılım ve yapım şirketlerinde tasarımcı olarak görev alabilmekteler. Bunların yanı sıra, kültür ve sanat etkinliklerinde yöneticilik ile reklam firmalarında yaratıcı, sanat ve görüntü yönetmeni olarak da çalışabilirler. Ayrıca yerel ve ulusal boyuttaki şirketlerin, halkla ilişkiler departmanlarında da iş bulabilmektedirler.