.
Dinlerin en güzeli olarak sürekli kişi sayısını artıran İslam, dünyada en çok inançlı kişiye sahip olan 2. dindir. Hoşgörü ve güzellik dini olan İslam, Hz. Muhammed'in peygamberliği ile ortaya çıkmaya başlamıştır. Hoşgörü ve tüm güzellikleri içerisine alan İslam dininin, üniversitelerde İslami ilimler isimli bölümü yerini almaktadır. Bölümlerin en güzeli sayılan İslami ilimler her geçen gün daha fazla öğrenci sayısı ile talep edilen bölümlerde yerini almaktadır. Üniversitelerde bulunan İslami ilimler bölümünü okumaya hak kazanan öğrenciler, İslam ilmi hakkında birçok ders almaktadır. Bölümü bitirmiş olan öğrenciler Diyanet ve camilerde ayrıca kuran kurslarında hoca olarak çok rahat bir şekilde iş bulabilirler.
İslami ilimler bölümü lisans programı olarak en baş sıralarda yerini almış durumdadır. Bölümün ataması ve iş olanakları son derece mükemmeldir. İş olanakları bakımından zengin olan bölümün eğitim süresi 4 sene sürmektedir. Bu eğitim süresi bir kaç üniversitede 5 yıla kadar çıkabilmektedir. Bunun en baş sebebi ise öğrencilerin Arapça hazırlık okumasıdır. 5 yıl boyunca öğrenciler Arapça bir şekilde dersler alarak, dillerini en iyi şekilde geliştirmektedir.
İslami ilim hakkında en güzel bilgi veren bölüm olan İslami ilimler bölümü, son derece artan talep ile ön saflarda yerini almaktadır. Bölümün iş olanakları diğer bölümlere nazaran daha fazladır. İslam hakkında en iyi şekilde dersleri öğrencilerine veren bölüm, genel olarak şu derslerden oluşmaktadır;
Birçok alanda derse sahip olan bölüm, son derece titizlik ile İslami ilimler derslerini öğrencilerinin hizmetine sunmuştur. Ayrıca öğrenciler, Arapça dersi ile dillerini geliştirip, bölüm dışında başka işlerde yapabilmektedir.
İslami ilimler bölümü mezunu olan kişiler, İslam hakkında çeşitli araştırmalar yapabilirler. Ayrıca İslam dini dışında diğer dinler üzerinde de çalışmaları ortaya koyarlar. Bu bölümü bitirmiş olan kişiler; Diyanet memurluğu, Kuran kursu hocalığı gibi işlerde de çalışabilirler.
İslami ilimler bölümü, mezunlarına birçok iş olanağı sağlamaktadır. Bu olanakların en başında memurluk, imamlık, müezzinlik ve hocalık gibi meslekler yerini almış durumdadır.