İşletme Enformatiği bölümü; bilgisayar ve işletme yönetimi içeriğine sahip olan, mezunlarına bilişim alanında çalışma imkânı sağlayan bölümdür. Bilişim alanında işletme yönetiminin nasıl gerçekleştiğini anlatan işletme enformatiği bölümü üniversite tercihleri arasında yer almaktadır. Özel kurumlarda çalışma olanağı bulunan bu bölüm mezunları, bulundukları alana katkı sağlayacak eğitim düzeyine gelirler.
İşletme Enformatiği Bölümü 4 yıllık lisans programıdır. 240 AKTS hakkını tamamlayarak, derslerden başarıyla geçen öğrenciler bu bölümden mezun olurlar.
İşletme Enformatiği mezunları 8 yarı dönem olmak üzere toplamda 4 yıl eğitimden sorumlu olurlar. Alınan eğitim içeriğinde bulunan birçok ders, mezun sonrası çalışma hayatına büyük katkılar sağlar. Teorik derslerin yanı sıra uygulamalı dersler ile eğitimlerini pekiştirme imkânı bulurlar.
işletme enformatiği bölüm dersleri;
Bu derslerin haricinde birçok ders eğitim süresince öğrencilere verilir. Başarılı olarak derslerden geçen öğrenciler ise İşletme Enformatiği Lisans Diploması almaya hak kazanır. Bu bölümden mezun olan öğrencilerin unvanı ise İşletme Enformatik Uzmanı olarak kullanılır.
İşletme Enformatik uzmanı olarak görev alan kişiler şirket içi iletişimde bilgi teknolojilerini verimli kullanır. Şirketin kendisinden beklentilerine teknik olarak destek verir. Güvenlik denetiminde özellikle etkin rol üstlenir.
İşletme Enformatiği bölümünü bitiren kişilerin iş olanağı geniştir. Özel şirketlerde çalışılması halinde departman kısıtlaması bulunmayan işletme enformatiği bölümü, bu anlamda tercihlerde yoğun olarak yer almaktadır. Kamu alanında ise KPSS sınavına katılarak memur olma imkânı olan mezunlar, her alana katkı sağlar. Şirket bünyesinde işletme yönetimini gerçekleştirirken, bilgi teknolojilerinden etkin yararlanarak daha fazla verim sağlar.
Günümüzde dijital alanda gelişmelerin olması, iş hayatına adaptasyon gerektiren teknolojinin, işletme yönetimine aktarılarak birlikte kullanılması önemlidir. Bu yönetimi ise eğitimli ve alanında uzman kişilerin gerçekleştirmesi önemlidir. Bilgi teknolojileri bir şirketin bulut santrali, güvenliği, kurum içi iletişimi ve tüketici ile etkin iletişimi adına oldukça önemlidir. Mezunlar bu anlamda katkı sağlar ve işletmenin daha sağlıklı yönetimine olanak tanır.