.
Lojistik yönetimi bölümü lojistik alanında çalışacak ve lojistik sektöründeki işleyişin planlamasını yapacak bireylerin yetiştirilmesi amacıyla açılan bir bölümdür. Bu bölümde eğitim alan kişiler genellikle lojistiğe, ekonomiye ve taşımacılık gibi alanlara ilgi duyan kişiler olur. Aldıkları eğitim sayesinde de lojistisyen ve lojistik yönetim uzmanı gibi unvanlar alırlar. Bu sayede de lojistik alanında hizmet veren şirketlerle kuruluşlarda görev alırlar.
Üniversitelerin İşletme ve İktisadi Bilimler fakültelerine bağlı olarak bulunan lojistik yönetimi bölümü 4 yıllık eğitim verilen bir bölümdür. Bu bölüm üzerine eğitim almak isteyen kişiler tyt ve ayt sınavlarına girmek zorundadır. Bu sınavlardan bölüm için yeterli puanı aldıklarında okumaya hak kazanırlar.
Kariyerleri için lojistik yönetimini tercih eden kişiler 4 yıl boyunca eğitim alırlar. Bu eğitim sırasında da lojistik, ekonomi ve hukuk gibi konuları içeren derslere tabi tutulurlar.
Lojistik yönetimini tercih edenlerin üniversitelerde görmeleri gereken derslerden bazıları şunlardır;
İsimli derslerden ve daha fazlasından 4 yıl boyunca sorumlu tutulurlar. Bu dersler için geçer notu aldıkları sürece de bölümden mezun olma hakkı elde ederler. Bölümdeki eğitimini tamamlayan kişiler lojistik alanında lisans diplomasına sahip olarak lojistik sektöründe çalışma şansı elde ederler.
Lojistik yönetimi bölümünü başarıyla bitiren kişiler iş imkanlarını değerlendirerek genelde şirketlerde lojistik birimlerinde çalışırlar. Bu kişilerin birimlerde yaptığı iş ise şirketlerin ürünlerinin alıcısına doğru yollardan ulaştırılmasını sağlamaktır. Bunun için gerekli işlemleri lojistik bölümünde sorunsuz bir şekilde hayata geçirirler.
Lojistik yönetiminden mezun olan kişiler yaygın olarak şirketlerin lojistik bölümlerinde çalışırlar. Mezun olan kişilerin çalışabilecekleri şirketler arasında hava yolu şirketleri, terminaller, gümrükler, kargo şirketleri, sigorta şirketleri, taşımacılık şirketleri, finansman ve dış ticaret şirketleridir. Bu şirketler ulusal veya uluslararası şirketler olabilir. Bölümden mezun olan kişiler bu şirketlerde birim elemanı olarak çalışabilecekleri gibi yönetici kadrosunda da çalışabilirler. Ayrıca bu bölümden mezun olan kişiler doktora veya yüksek lisans yaparak kendileri için akademik kariyer yapabilirler.