SİZLERE DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN YENİLENİYORUZ. BU NEDENLE KISA SÜRE İÇİN HİZMET VEREMEMEKTEYİZ.

Matematik Öğretmenliği

Matematik Öğretmenliği Nedir?

Geçmişte olduğu kadar gelecekte de önü kapanmayacak olan öğretmenlik mesleklerinin içerisinde belki de en çok öneme sahip olan bir bölümdür. Karşılaştığınız insanların sizin matematik öğretmeni olduğunuzu öğrenince büyük çoğunluğunun hiç sevmezdim dedikleri bir öğretmenliktir öğrencilerin en çok zorlandığı ders ortalaması genelde düşük olduğu dersin öğretmenliğidir.

Matematik Öğretmenliği Bölümü Kaç Yıldır?

Matematik öğretmenliği bölümü üniversitelerin eğitim fakültelerinde 4 yıllık olarak okutulunmaktadır.

Matematik Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Matematik Öğretmenliği bölümü Öğretim planında üniversiteden üniversiteye farklılık göstermekle birlikte ortalama olarak olarak 4 yıl için 53-56 ders zorunlu ve 25-27 Seçmeli dersten oluşmaktadır.

  • yıl Eğitim bilimlerine giriş, soyut matematik I-II, yabancı dil ders grubu I-II, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, genel fizik I-II, analiz I-II, Türk dili I-II, Liner cebir I-II, Gelişim psikolojisi dersleri vardır.
  • 2.yıl Matematik eğitiminde araştırma yöntemleri, öğrenme kuram ve yaklaşımları, bilgisayar, olasılık ve istatistik, analitik I-II, analiz III-IV, seçmeli ders grubu I-II, diferansiyel denklemler, matematik yazılımları, program geliştirme dersleri vardır.
  • yıl Cebir, kompleks analiz, ölçme ve değerlendirme, Özel Öğretim yöntemleri I-II, ispat, seçmeli dersler, Topoloji, matematiksel modelleme, geometri, materyal tasarım dersleri vardır.
  • Yıl Fonksiyonel analiz, okul deneyimi, öğretmenlik uygulaması(staj), rehberlik, sınıf yönetimi, alan eğitiminde araştırma I-II dersleri vardır.

Tabi bu program taslak olup her üniversite kendi program üzerinde farklılıklar yapmaktadır. Özellikle seçmeli dersler her üniversitede farklılık gösterir alan dersleri tüm üniversitede ortak okutulur. Görüldüğü üzere matematik bölümü öğretmenliği matematik dersler ağırlıklı olmaktadır. Bölümü seçeceklerin dikkat etmesi gerekir.

Matematik Öğretmenliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

4 yıllık Eğitim fakültesinin matematik öğretmenliğini bitirdikten sonra matematik öğretmeni ünvanı ile mezun olunur.

Matematik öğretmeni mezunu devlet okullarında, özel kurumlarda, özel kurslarda, özel dersler vererek matematik öğretmenliği yapabilir.

Tüm özel ve devlet eğitim kurumlarında matematik öğretmeni olarak görev alabilir. Üniversitelerde araştırmacı olarak da çalışabilirler.

Matematik Öğretmenliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bu bölümden mezun olan öğrencilerin diplomalarında Matematik öğretmeni yazmaktadır. Sadece öğretmenlik yapabilirler.

Devlet kadrosunda çakışmak için her yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına girmeleri ve gerekli atama puanını almaları gerekmektedir.

Özel sektörde ise her özel kurumun( özel okul, özel kurs merkezi vb.) kendine özel uyguladığı sınav ve mülakatlar sonucu işe alınmaktadırlar.

Matematik öğretmenliği bölümü seçmeyi düşünen tüm öğrencilere eğitim hayatında başarılar dileriz.