.
Bu akademik disiplin, vergilere odaklı muhasebe yönetimlerinin incelenmesi esasına dayanır. Birey ve şirketlerin, vergi beyannamelerinin hazırlanması, bu hazırlılarda uyulması gereken kurallar, prosedürler, vergi mevzuatı, iş operasyonları gibi konularda eğitimler sunulur.
Bu bölüm derslerinden de anlaşılabileceği gibi zor ve emek isteyen bir bölümdür. Özellikle sayılarla arası iyi olan kişiler için uygundur. Başka bir deyişle bu bölümde okuyacak öğrencilerin sayısal yeteneğinin yüksek olması gerekir. Bununla beraber, dikkat isteyen bir meslek olduğu unutulmamalıdır. İyi bir takipçi olunmalı kanun, yönetmelik ve prosedürlere ilişkin tüm yeniliklerden haberdar olunmalıdır.
İki yıllık bir ön lisans eğitimini kapsar. Bu bölümün eğitimi Meslek Yüksekokulu bünyesinde verilir.
İki yıllık ön lisans muhasebe ve vergi uygulamaları bölümü eğitimi süresince öğrencilerin göreceği dersler;
Yukarıda sayılan dersler ve bu derslerle ilgili daha birçok dersin eğitimi verilir. Dikey Geçiş sınavı ile eğitim lisans eğitimine tamamlanabilir. Dört yıllık lisans eğitiminin tamamlanabilmesi için bazı derslerin verilmesi gerekir.
Bu dersler;
Bu dersler tamamlandığında lisans diploması alınır.
Muhasebe ve vergi uygulamaları mezunları; temel bilgilere sahip olarak mevzuatı yakından takip ederler, finansal tabloları ve yapı analizlerinin ortaya çıkmasında görev alırlar.
Muhasebe ve vergi uygulamaları mezunlarına her zaman ihtiyaç vardır.
Bu kurum ve kuruluşlarda bu bölüm mezunları için iş olanağı vardır. KPSS sınavına girenler devlet kurumlarında da iş bulabilirler. Görüldüğü gibi bu mesleği yapacak kişiler kamu kuruluşlarında olduğu kadar özel kurum ve kuruluşlarda da geniş iş alanlarına sahiptirler.