isbul.net

Sanat Yönetimi Bölümü

Sanat Yönetimi Bölümü Nedir?

Sanat genel olarak sahne sanatlarıdır. Kişinin kendini geliştirmesini ve keşfetmesini sağlayan bir alan olarak nitelendirilebilir. Sahnede oyuncuların yansıttığı roller farklıdır. Eğlencelidir ve bireyseldir. Bir de bölüm açısından bakmak gerekirse bölüm geleceğin sanat yöneticilerini geliştirmeyi amaçlar.

Sanatın gösterilmesini, sunulmasını fonetik ve plastik sanatlarda uluslararası yapıda genelleşmeyi, öğrenmeyi amaçlayan bir bölümdür. İnsanlara sanatın gerçek yüzünü, doğallığını yansıtan bir bölüm aynı zamanda. Şu da söylenebilir ki bölümü okumak isteyen öğrencilerin mutlaka sahip olması gereken yetenekleri mevcuttur. Sanat Yönetimi mesleğe ilgisi olmayan insanlar tarafından icra edilemeyecek bir alandır.

Sanatın kendisi de çok yönlüdür dolayısıyla herkesin sevebileceği bir şey olmamakla beraber kolay okunabilir bir bölüm de olmayacak fakat sanatseverler için güzel diyebileceğimiz bir bölüm. Sanat piyasasına faydalı olacak öğrencilerin seçmesi gereken bölümdür. Hatta bazı ülkelerde sanat tarihi, sanat yönetimi çok önemli alanlar olarak sayılabilir. Tiyatro gibi bizde çok fazla etkisi bulunmasa ya da değeri anlaşılamamış olsa da bu değerlenmeyecek anlamına gelmemeli. Üzerinde durup düşünülmesi gereken bir alan bu.

Sanat Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Bölümde 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Zorunlu stajını tamamlayan öğrencilerin AKTS 240 olması koşuluyla bölümden mezun edilir. İsteyen öğrenciler erasmustan da faydalanabilir. DGS ile geçiş yapılamaz.

Sanat Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Sanat Yönetimi bölümünde kültür, Sanat Tarihi, İşletme, Yönetim, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Müzecilik, Sanat Hukuku gibi derslerin alındığı bilinir.

Sanat Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Sanata ilgi duyan, meraklı, genel kültürlü, estetik zevk sahibi, sorumluluk alabilen, toplulukla çalışmakta sakınca görmeyen, proje geliştirip bu projeyi yönetmesini bilen, liderlik yapısına mensup, fikirlerini paylaşmakta sakınca görmeyen, uluslararası alanda kültürel etkinliklere ilgili, analitik düşünebilen, çok yönlü olmaları gerekir. Sanat Yönetimi mezunu öğrenciler çalışmaya başladıklarında sanat yöneticisi unvanını alır.

  • Müzeler
  • Sanat galerileri
  • Tiyatrolar gibi resmi ve özel sanat kurumları
  • Sanat vakıf ve dernekleri
  • Yerel yönetimlerin kültür daireleri
  • Müzayede ve fuarcılık kuruluşları
  • Yapım ve organizasyon şirketleri
  • Medya kuruluşlarında çalışabilme imkanına sahiptir.

Kişinin son derece bilgili ve sanata yatkın olması gerekir. Sanatsal alanda çok çeşitli meslek sahibi olabilir.

Sanat Yönetimi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Danışmanlık, ürün tanıtımı, işletme sahibi gibi mesleklere Sanat Yönetimi okuduktan sonra sahip olabilirler. Kamu kurumlarına atananlar 2500 TL gibi bir maaş alabilmektedir. Ancak özelde bu artabilir ya da azalabilir.

İş Ara

İş Arayan Girişi

İlan Yayınla

Firma Girişi