Havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan yetkili bireylerin yetiştirilmesini amaçlayan sivil hava ulaştırma işletmeciliği (MYO) bölümünde öğrencilere yerli ve yabancı havacılık bilgileri verilir. Bu bilgiler sayesinde kişiler havalimanları ve terminallerdeki ihtiyacın giderilmesini sağlarlar. Bu kişiler ileri derecede yabancı dil bilerek havacılık endüstrisinin gelişmesine ve şirketler arasındaki işleyişin sorunsuz gerçekleşmesine yardımcı olurlar.
Meslek yüksekokulunda sivil hava ulaştırma işletmeciliği eğitimi 2 yıl verilir. Bu eğitimi alan kişiler operasyon memuru, havaalanı süpervisörü, havaalanı şefi, kargo şefi veya ramp memuru olarak çalışabilir. Bölümü iki yılda tamamlayan kişiler eğitime devam etmek isterlerse dikey geçiş sınavı aracılığıyla dört yıllık bölümlere geçiş yapabilirler. Bölüm öğrencilerinin DGS ile geçiş yapabilecekleri bölümler lojistik, turizm işletmeciliği, ulaştırma ve lojistik, turizm rehberliği, seyahat işletmeciliği, işletme ve uluslararası taşımacılık bölümleridir.
Meslek yüksekokullarında alınabilen sivil hava ulaştırma işletmeciliği (MYO) bölümü öğrencileri 4 dönemlik ders görürler. İki yıl süren bu eğitim sırasında da sivil havacılığa dair ihtiyaçları olacak bilgileri edinirler.
İki yıllık bölümün dersleri ve mezuniyet şartları şunlardır;
Derslerini alan öğrenciler kendilerine verilen 120 kredi haklarından yararlanarak mezun olabilirler. Ayrıca iki yıllık eğitimleri için koşulan staj şartını da yerine getirirler. Ayrıca bu bölümün öğrencileri ileri derecede yabancı dil (İngilizce) eğitimi alırlar.
Ön lisans seviyesinde bulunan sivil hava ulaştırma işletmeciliği eğitimini alan kişiler havacılık sektöründe bulunan şirketler veya kuruluşlarda eleman olarak çalışabilirler. Ancak bu kişilerin çalıştıkları pozisyonlar ve pozisyonlarına bağlı olarak aldıkları unvanlar değişebilirler. Kişiler yolcu hizmetleri memuru, ramp memuru, şef, operasyon memuru, ramp şefi, hava yolu işletmecisi, istasyon müdürü veya kargo memuru unvanları alarak çalışabilirler.
Ayrıca kişiler devlet memuru olarak da devlet kadrosunda atama yoluyla çalışabilirler. Pozisyonlarına bağlı olarak havalimanlarındaki işleyişin kusursuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlarlar. Ayrıca havalimanların da yaşanan sorunların çözümünü ve yeni yöntemlerin bulunmasını da sağlarlar.
Ön lisans eğitimleri arasında bulunan sivil hava ulaştırma işletmeciliği (MYO) bölümü mezunları havacılık alanındaki farklı kurumlarda iş bulma imkanı elde ederler. Ön lisans eğitimini başarıyla bitiren kişilerin çalışabilecekleri yerler havayolları şirketleri, havaalanları, catering şirketleri, nakliye şirketleri, havacılık yer hizmetleri, terminaller ve turizm acenteleridir.