.
Sosyal bilgiler öğretmenliği bölümü, öğrencilere tarih, coğrafya, vatandaşlık gibi sosyal bilimlerin farklı alanlarını kapsayan bir bölümdür. Bu bölüm çerçevesinde, sosyal bilgilerin çeşitli dallarında eğitimler verilerek öğrencilerin ileride iyi bir öğretmen olması sağlanır. Bu bölüm kapsadığı dersler sayesinde ihtiyaç duyulan ve gelecek arz edilen bir öğretmenliktir. Öğretmen olarak meslek yaşamına devam edenler ülkemizin ihtiyaç duyduğu diplomatlar, ekonomistler, tarihçiler ve felsefeciler yetiştirirler. Çünkü bu alan, sosyal bilimin her alanını öğrencilere öğretir ve kapsamlı bir öğretim planı hazırlar.
Sosyal bilgiler öğretmenliği bölümü dört yıllık bir bölümdür ve Eğitim Fakültesinde bulunur. 4 yılın sonunda başarılı olanlar mezun olmaya hak kazanır.
Sosyal bilgiler öğretmenliği bölümünde yer alan dersler son derece geniş bir yelpazededir. Bu bölümde okuyan bir öğrenci ilk yıl sosyal bilimlere giriş dersleri alır, tarih ve coğrafya derslerini işler ve sosyal bilimlerin temel mantığını kavrar. İlk yıl büyük oranda, basit giriş dersleri öğretilirken ikinci yıl dersler daha da derinlemesine işlenir. İkinci yılda öğrenciler ülkeler coğrafyası, sosyoloji, hukuk, felsefe gibi önemli dersler öğrenir.
İkinci yılda, bölüme yönelik, pedagojik dersler anlatılır. Bunlar arasında öğretim teknikleri, ölçme değerlendirme gibi dersler yer alır. Üçüncü yılda, öğrenciler felsefeden daha spesifik dersler görür. Siyaset felsefesi, mantık, din felsefesi, toplum felsefesi, hukuk felsefesi çok önemli derslerdir. Diğer yandan, Türkiye coğrafyası gibi öğretmenlik için olmazsa olmaz dersler yer alır. Üçüncü sınıfta ağırlıklı olarak vatandaşlık dersleri yer alır.
Anayasa bilgisi ve hukuk bilgisi çok önemli derslerdir. Sosyal bilgiler öğretmeni hem ülkesini coğrafi ve kültürel olarak iyi tanıyan hem de hükümet sistemlerini iyi bilen bir öğretmendir. Bu dersleri gören bir öğrenci mezun olduktan sonra genel kültür olarak oldukça ileri bir seviyeye ulaşır. Bölüm ihtiva ettiği dersler itibarıyla öğrencileri oldukça doyurucu bir bilimsel seviyeye ulaştırır.
Sosyal bilgiler öğretmenleri öğrencilere okullarda tarih, sosyoloji, mantık, felsefe gibi derslerin yanı sıra anayasa bilgisi ve vatandaşlık bilgisi gibi dersleri anlatırlar. Bu dersler sosyal bilgiler kitabı içerisinde üniteler halinde bulunur.
Sosyal bilgiler öğretmenliği bölümü mezunları kamu veya özel okullarda branş öğretmeni olarak çalışırlar. Branş öğretmeni sosyal bilgiler kitabına bağlı olarak dersleri takip ederler.